Ekonomija

Izvršni direktor "Dojče banke" pozvao Nemce da više rade: Moramo da popravimo motor Evrope

Građani EU u proseku rade oko 34 sata nedeljno u poređenju sa 28 sati koliko se radi u Nemačkoj
Izvršni direktor "Dojče banke" pozvao Nemce da više rade: Moramo da popravimo motor EvropeGetty © picture alliance / Contributor

Izvršni direktor "Dojče banke" Kristijan Zeving pozvao je Nemce da rade više ako žele da vrate ekonomiju zemlje na pravi put.

"Investitori su nam više od godinu dana govorili da sumnjaju u sposobnosti Nemačke i Evrope, i što je još gore, u volju da rade i pokažu se", rekao je Zeving novinarima u Frankfurtu. "Hajde da se vratimo napornom radu kao što je prosek EU", pozvao je on građane zemlje.

Nemačka ekonomija - "motor Evrope" - godinama stagnira, a nedavno je predsednik Ifo instituta Klemens Fuest upozorio da zemlja "pada u krizu". Turobni ekonomski izgledi su takođe počeli da utiču na domaće banke, dodaje "Blumberg".

Zevingov apel usledio je nakon što je jedna od najpoznatijih nemačkih kompanija - proizvođač automobila "Folksvagen" - saopštila da razmatra zatvaranje fabrika u zemlji zbog slabe potražnje i skupih energenata i sirovina.

Građani EU u proseku rade oko 34 sata nedeljno u poređenju sa 28 sati koliko se u proseku radi u Nemačkoj, rekao je Zeving. "Jednostavno moramo da kažemo našim sugrađanima da moramo ponovo da radimo više", rekao je on.

image