Ekonomija

Potpisan značajan memorandum: Dalje jačanje saradnje "Er Srbije" i "Čajna Sauterna"

Već skoro dve godine uspešno letimo do Tjenđina, 30. septembra po prvi put uvodimo direktnu avio-liniju između Beograda i Guangdžoua, a krajem 2024. godine planiramo da poletimo za Šangaj, rekao je generalni direktor Er Srbije Jirži Marek
Potpisan značajan memorandum: Dalje jačanje saradnje "Er Srbije" i "Čajna Sauterna"Getty © VCG/VCG

Kompanija Er Srbija i nacionalna avio -kompanija Narodne Republike Kine, Čajna Sautern, potpisale su Memorandum o razumevanju o daljem unapređenju komercijalne saradnje.

U okviru Memoranduma, koji su potpisali drektor za komercijalu i strategiju "Er Srbije" Boško Rupić i generalni direktor komercijalnog upravnog odbora kompanije "Čajna Sautern" Vang Džen, kompanije će pregovarati o jačanju saradnje u raznim oblastima kao što su kod-šer partnerstvo, kargo operacije, usluge zemaljskog opsluživanja, MRO usluge (održavanja, popravke i remonta), ketering, opcije saradnje u putničkim salonima u svojim mrežama i drugo, navodi se u saopštenju "Er Srbije".

Generalni direktor Er Srbije Jirži Marek naveo je da u želji da svojim putnicima ponude što kvalitetnije, konkurentnije i isplativije usluge, srpska i kineska nacionalna avio-kompanija istražuju mogućnosti dalje komercijalne saradnje koja bi mogla da dovede i do zajedničkog ulaganja.

"Strateški planovi Er Srbije usko su povezani sa razvojem saobraćaja sa Narodnom Republikom Kinom. Već skoro dve godine uspešno letimo do Tjenđina, 30. septembra po prvi put uvodimo direktnu avio-liniju između Beograda i Guangdžoua, a krajem 2024. godine planiramo da poletimo za Šangaj. Memorandum o razumevanju koji smo potpisali sa avio-kompanijom 'Čajna Sautern' predstavlja važan korak u unapređenju odnosa između naših kompanija, ali i država", rekao je Marek.

Dodao je da se uz proširenje komercijalne saradnje kojom se obezbeđuje još bolja povezanost Srbije i Kine, a putnicima otvaraju nove mogućnosti, razmatraju i zajednička ulaganja.

"Prilike su pred nama i mi ćemo se truditi da ih pametno iskoristimo", rekao je Marek.

Predsednik "Čajna Sautern erlajns holdinga" Han Venšeng kazao je da "Čajna Sautern" nedavno pokrenula novu avio-liniju iz Guangdžoua do Beograda, što će, istakao je, značajno unaprediti povezanost Kine i zemalja koje učestvuju u inicijativi "Pojas i put".

"Potpisivanje ovog Memoranduma o razumevanju predstavlja ključni korak u posvećenosti Čajna Sautern inicijativi 'Pojas i put', kao i novu polaznu tačku za saradnju sa 'Er Srbijom'. U budućnosti, 'Čajna Sautern' i 'Er Srbija' će blisko sarađivati kako bi putnicima pružili besprekorno i izuzetno korisničko iskustvo", naveo je Venšeng.

"Er Srbija" i "Čajna Sautern" su do sada sarađivale po osnovu interlajn saradnje u formi takozvanog specijalnog proratnog ugovora kojim su omogućene dodatne opcije putovanja za putnike između Beograda i Guangdžoua preko zajedničkih tačaka iz saobraćajnih mreža dva prevozioca.

Uvođenjem direktnih letova između prestonice Srbije i grada Guangdžou u Narodnoj Republici Kini, otvoriće se dodatne mogućnosti značajnog unapređenja pomenute saradnje u vidu dodatnih tačaka širom saobraćajnih mreža dve avio-kompanije, a preko Guangdžoua i Beograda.

image