Vučević sa direktorom ruske kompanije "Roseti": Srbija za jačanje saradnje u energetskom sektoru

Premijer Miloš Vučević je naveo da je Srbija zainteresovana za to da produbi saradnju u oblasti energetskog sektora, posebno kada je reč o inovacijama, razmeni iskustava, edukaciji, obnovljivim izvorima energije i drugim oblastima od strateškog značaja

Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević razgovarao je sa generalnim direktorom ruske energetske kompanije "Roseti" Andrejom Rjuminom o mogućnostima za unapređenje saradnje. Vučević je istakao da Srbiju i Rusiju povezuju dugogodišnje prijateljstvo i zajednički rad u različitim oblastima, uključujući sektor goriva i energetike, saopštili su iz Vlade Srbije.

Premijer je naveo da je Srbija zainteresovana za to da produbi saradnju u oblasti energetskog sektora, posebno kada je reč o inovacijama, razmeni iskustava, edukaciji, obnovljivim izvorima energije i drugim oblastima od strateškog značaja.

Predsednik Vlade je naglasio da su inovacioni centri kompanije "Roseti" ključni za jačanje energetskog sektora i da je posebno važno uspostaviti saradnju u toj oblasti.

Rjumin je ukazao na veliki potencijal direktne saradnje u elektroenergetskom sektoru, naglasivši da je "Roseti", kao najveća mrežna kompanija u Rusiji, zainteresovana za proširenje saradnje.

On je govorio i o radu Inteligentne laboratorije digitalnih mreža, koju je kompanija "Roseti" nedavno otvorila u Sankt Peterburgu, dodavši da ona spaja mogućnosti istraživačkog centra i moćnog ispitnog poligona, na kojem su realizovana jedinstvena rešenja za stvaranje i ispitivanje opreme i za implementaciju inteligentnih sistema.