Ekonomija

Čadež: Sporazum sa UAE plod dobrih odnosa rukovodstva dve zemlje

Delegacija Privredne komore Dubaija dolazi u ponedeljak u Srbiju
Čadež: Sporazum sa UAE plod dobrih odnosa rukovodstva dve zemlje© TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež ocenio je danas da Sveobuhvatni sporazum o ekonomskom partnerstvu između Vlade Srbije i Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) pokazuje da jedni druge vidimo kao strateške partnere i dodao da je on plod dobrih, pre svega ličnih, odnosa rukovodstva dve zemlje.

Čadež je u razgovoru za Tanjug naveo da su investitori iz UAE, zahvaljujući stečenom poverenju, već dosta uložili u našu zemlju, a da će sporazum omogućiti dalji razvoj međusobne trgovine i zajedničkog investiranja.

"Ono što možemo da pokažemo jeste da Srbija može da bude hab za ceo evropski kontinent kada su u pitanju investicije iz UAE, ali i da pokažemo našim partnerima da ćemo u budućnosti još bolje poslovati", rekao je Čadež.

Podsetio je da je pre nekoliko godina otvoreno predstavništvo PKS u Dubaiju i najavio dolazak delegacije Privredne komore Dubaija za ponedeljak.

"Delegacija dolazi zajedno sa velikim kompanijama iz Emirata, pod pokroviteljstvom dve komore - Privredne komore Dubaija i Privredne komore Srbije, da vidimo šta je sledeće, odnosno koje ćemo zajedničke projekte dalje razvijati", kazao je Čadež.

Prema njegovim rečima, to je značajno za domaće kompanije koje žele novo tržište ili mesta sa kojih mogu da idu dalje.

"Čini mi se da su Emirati zaista fantastični za to i kada je u pitanju ceo zaliv, ali i ceo afrički kontinent, pa i deo Azije", istakao je Čadež.

image