Siroti bogataši: "Luj Viton", "Guči" i "Hermes" izgubili 30 milijardi dolara

Luksuzni sektor je pao nakon što su analitičari "Dojče banke" rekli da usporavanje privrede u SAD predstavlja rastuću zabrinutost

Pad evropskih akcija proizvođača luksuzne robe izbrisao je više od 30 milijardi dolara u ovom sektoru samo juče. Akcije u "Hermes Internešnal" pale su za čak 5%, dok su akcije francuskok holdinga LVMH "Moe Anesi Luj Viton" pale za 4%, a vlasnik "Guči Keringa" je zabeležio pad akcija veći od 2 odsto. Luksuzni sektor je pao nakon što su analitičari "Dojče banke" rekli da usporavanje privrede u SAD predstavlja rastuću zabrinutost.

Iako je oporavak kineske potražnje bio među ključnim pokretačima snažne prodaje, analitičari su ukazali da će investitori u narednom periodu verovatno biti obazriviji.

Analitičar "Dojče banke" Met Garland kaže da ulaganje u akcije luksuzne robe ostaje izbor mnogih investitora, sa premijom sektora na tržištu na istorijski visokim nivoima.

Akcije "Keringa" su ove godine porasle za 12%, dok je LVMH porasla za više od 24%, a "Hermes" je dodao 33%", dodaje Met Garland.