Ekonomija

Telekom proširio svoje poslovanje na Severnu Makedoniju

Generalni direktor Telekoma Vladimir Lučić izjavio je da kompanija širi poslovanje na području Evrope i da je plan da MTEL uskoro bude prisutan i na nemačkom i američkom tržištu
Telekom proširio svoje poslovanje na Severnu Makedoniju© FOTO TANJUG/ANGEL ANGELOVSKI

MTEL, član Telekom Srbija grupe, od danas počinje da pruža nove usluge u Severnoj Makedoniji, mobilnu telefoniju i internet, kao i pakete usluga koji uključuju i satelitsku televiziju.

"Telekomunikacioni operater MTEL na ovaj način proširuje svoju ponudu vrhunskih servisa i ekskluzivnih digitalnih sadržaja, koji korisnicima nude drugačije iskustvo u domenu telekomunikacija", saopštio je Telekom.

Kompanija nastoji da bude pokretač razvoja, kako lokalnog, tako i regionalnog tržišta, navedeno je u saopštenju.

Generalni direktor MTEL-a Marko Lopičić izjavio je da su za godinu dana, koliko je kompanija prisutna na tržištu, korisnici imali priliku da isprobaju uslugu koju pruža ova kompanija i da će od danas moći da se obrate za visokokvalitetno iskustvo mobilne telefonije i interneta, televizije i paket usluga. Lopičić je korisnicima skrenuo pažnju na ponudu u pripejd segmentu, koja je, kako navodi, "pravo osveženje na tržištu." 

"Izdvaja nas i ponuda digitalnih servisa jer će naši korisnici moći da dobiju ekskluzivan pristup za dve aplikacije, "mPlay TV" i "balkanmusic", koje nude najbolji izbor zabavnog sadržaja, kako serijskog programa i filmova, tako i atraktivne muzike", zaključio je generalni direktor MTEL-a Marko Lopičić.

Povodom početka rada mobilne telefonije, generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić, ukazao je da MTEL dolazi iz porodice regionalnog lidera, što će se svakako pozitivno odraziti i na kvalitet ukupne ponude na tržištu.

"Izdvaja nas dobro poznavanje poslovanja u ovom regionu jer pružamo usluge i eksluzivne sadržaje putem multimedijalnih platformi na celom području, od Severne Makedonija do Slovenije. Od MTEL-a u buduće treba očekivati nove investicije, otvaranje novih radnih mesta i širenje mreže lokalnih partnera", istakao je Lučić.

On je dodao da je Telekom trenutno u velikoj poslovnoj ekspanziji.

"Dok nudimo nove usluge, istovremeno širimo delatnost naših preduzeća na području Evrope. Plan je da uskoro budemo prisutni na nemačkom i američkom tržištu", zaključio je Vladimir Lučić.

Telekom Srbija pruža usluge u oblasti mobilne telefonije, interneta i televizije za više od 11 miliona korisnika u regionu i Evropi.

image