Ekonomija

"Er Srbija" menja red letenja zbog štrajka u Italiji: U Nemačkoj aktivisti zalepljeni za piste (VIDEO)

Biće izmenjen red letenja od Beograda do Palerma i Firence u subotu
"Er Srbija" menja red letenja zbog štrajka u Italiji: U Nemačkoj aktivisti zalepljeni za piste (VIDEO)None © Tanjug/Vladimir Šporčić

Usled štrajka zaposlenih na aerodromima u Italiji, koji je najavljen za subotu, u periodima od 7 do 10 časova, kao i od 18 do 21 časa po lokalnom vremenu, "Er Srbija" je saopštila da je prinuđena da promeni vreme poletanja svojih letova između Beograda i Firence, kao i između Beograda i Palerma.

"Let JU586 iz Beograda ka Firenci planiran za subotu, umesto u 13:30 časova, poleteće istog dana u 7:20 časova, dok će let JU569 iz Firence ka Beogradu, planiran u 15:55 časova, poleteti istog dana u 9:45 časova", saopštili su iz kompanije.

Let JU558 iz Beograda ka Palermu planiran za subotu, umesto u 12:50 časova, poleteće istog dana u 16:15 časova, dok će let JU569 iz Palerma ka Beogradu, planiran za 15:30 časova poleteti istog dana u 19 časova.

Iz "Er Srbije" navode da žale zbog promena do kojih je došlo usled štrajka na italijanskim aerodromima i da preduzimaju sve što je u njihovoj moći da bi pružili podršku putnicima na letovima koji su pomereni.

U Nemačkoj se aktivisti zalepili za piste

Inače, od jutros je bilo problema i na aerodromima u Nemačkoj, jer su aktivisti pokreta "Poslednje pokoljenje" blokirali vazdušne luke u Dizeldorfu i Hamburgu tako što su se zalepili za piste.

"Avionski saobraćaj na aerodromima blokiran je od ranih jutarnjih sati na ova dva aerodroma zbog protesta klimatskih aktivista", saopštila je nemačka policija.

Iz policije su naveli da pokušavaju da pomere aktiviste sa pista.

Veliki broj letova je otkazan i odložen zbog protesta, dok je u Dizeldorfu saobraćaj delimično uspostavljen.

Aktivisti su saopštili da blokiraju aerodrome jer "više ne mogu da gledaju kako njihova zemlja gori, dok federalna vlada doliva ulje na vatru svojim bezumnim potezima u vezi sa fosilnim gorivima".

image