Od srede pojeftinjuje 20 osnovnih namirnica: Nosiće oznaku "Bolja cena"

U svim trgovinskim lancima u Srbiji pojaviće se nova oznaka, pod kojom će po nižim cenama biti proizvoda široke potrošnje, naveo je predsednik Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je niže cene za osnovne prehrambene proizvode u dogovoru sa proizvođačima i trgovcima.

Vučić je kazao da će se od srede u svim trgovinskim lancima u Srbiji pojaviti nova oznaka "Bolja cena", pod kojom će biti veliki broj proizvoda široke potrošnje sa veoma sniženim cenama.

Na listi proizvoda koje će imati oznaku "Bolja cena", između ostalih se nalaze i mleko, jogurt, sir, krompir, pileće meso, salama u omotu, kafa, čokolada, hrana za bebe, dečije pelene.

"Cena salame u omotu biće snižena sa 349 na 299 dinara, jogurt sa 164,90 na 139,90 dinara, deterdžent će biti 69,99 dinara, mleko 95 dinara, sok od jabuke od 2 l. biće 80 dinara, krompir će moći da se kupi za 60 a domaći začin 50 dinara, šampon za bebe 69,99 dinara, kafa od 100 g. biće 89,99 dinara, dakle reč je o ogromnom pojeftinjenju", rekao je Vučić.

Ministar za unutrašnju i spoljnu trgovinu Tomislav Momirović održao je sastanak sa predstavnicima najvećih lanaca u Srbiji na kome je dogovoreno smanjenje marži, što će uticati na smanjenje cena osnovnih životnih namirnica.