Zašto su Hrvati povukli "mančmelou" sa polica i da li se prodaje u Srbiji

Hrvatski trgovački lanac "Konzum" saopštio je da sa polica povlači proizvode "mančmelou femili" od 210 grama i "mančmelou" od 105 grama, sa rokom važenja zaključno sa 15. februarom naredne godine

Fabrika "Jafa Crvenka" saopštila je danas da je donela odluku da zameni "mančmelou" od 105 i 210 grama sa rokom trajanja do 15. februara 2024. svežim proizvodima, zbog izmenjenog ukusa na pojedinim proizvodima.

Iz kompanije su naveli da su svi proizvodi potpuno zdravstveno bezbedni za upotrebu.

"Jafa" navodi da je zamena "mančmeloua" skoro u potpunosti završena, kao i da se na policama u Srbiji i regionu nalaze proizvodi u novoj ambalaži "Sav od igre".

"Ozbiljnu pažnju poklanjamo kontroli kvaliteta i bezbednosti, a kako bi u potpunosti bili sigurna u ispravnost proizvoda, zajedno sa akreditovanim laboratorijama kontinuirano sprovodimo i obimna dodatna laboratorijska ispitivanja", navedeno je u saopštenju kompanije.

Hrvatski trgovački lanac "Konzum" saopštio je ranije danas da sa polica povlači proizvode "mančmelou femili" od 210 grama i "mančmelou" od 105 grama, sa rokom važenja zaključno sa 15. februarom naredne godine. Naveli su da je razlog povlačenja promenjena organoleptička svojstva proizvoda.