Ekonomija

Ne sviđa vam se Mask? Dođite kod nas

Softverske kompanije pokušavaju kampanjom protiv Ilona Maska da privuku bivše zaposlene Tvitera
Ne sviđa vam se Mask? Dođite kod naswww.globallookpress.com © www.imago-images.de

"Ne dopada vam se rigidan menadžment Ilona Maska? Pređite kod nas", to je lajt-motiv koji koriste tehnološke kompanije u potrazi za IT stručnjacima, pokušavajući da namame hiljade bivših zaposlenih  "Tvitera", koje je otpustila kompanija nakon preuzimanja od strane Ilona Maska, izveštava Rojters.

Nakon Maskovog preuzimanja "Tvitera" otpuštena je gotovo polovina zaposlenih - njih 3.700, među kojima je i najviše rukovodstvo, a pre otkaza nema mnogo upozorenja, javljaju mediji.

Stotine zaposlenih dali su ostavku, kao rezultat sveobuhvatnih reformi, koje im se nisu dopale. Poslednji viši menadžer koji je otišao u ponedeljak bio je šef Tvitera za Francusku.

Neke kompanije sada pokušavaju da privuku sebi iskusne inženjerske talente pozivajući se na prezir prema metodama rada Ilona Maska.

Kejti Berk, direktorka američke softverske kompanije Hubspot (HUBS.N), osudila je Maska zbog izveštaja da je otpustio grupu zaposlenih koji su ga kritikovali na internim kanalima kompanije.

"Kada ste lider, biti kritikovan je deo vašeg posla", napisala je u postu na Linkedinu. "Sjajni lideri prepoznaju da vas debata i neslaganje čini boljim i deo je procesa. Ako želite mesto gde možete da se ne slažete (na ljubazan, jasan način, naravno) sa ljudima, HubSpot sada zapošljava."

Njen post je do ponedeljka imao više od 35.000 pozitivnih reakcija na Linkedinu.

image