Prodaje se još jedan simbol Beograda: Poznati hotel u vlasništvu kompanije u stečaju

Stečajni dužnik "Denjub riversajd" prodaje se po početnoj ceni od 3,17 milijardi dinara (oko 27 miliona evra), a najvažniji deo te imovine je beogradski hotel "Jugoslavija"

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU) objavila je da se prodaje imovina preduzeća "Denjub riversajd" u stečaju, a najvažniji deo te imovine je beogradski hotel "Jugoslavija".

Kako je navedeno na sajtu, stečajni dužnik "Denjub riversajd" prodaje se po početnoj ceni od 3,17 milijardi dinara (oko 27 miliona evra).
Javno nadmetanje biće održano 22. marta.

Podsetimo, parcela na kojoj je zgrada hotela pripada kompanijama "MV Investment D.O.O." i "Denjub Riversajd D.O.O.". Beogradski sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove oglasio je u septembru prošle godine rani javni uvid za plan prema kojem će na mestu sadašnjeg hotela "Jugoslavija" nići kompleks sa neboderom.

Umesto nekada čuvenog hotela, na ovom mestu predviđena je izgradnja kompleksa sa objektom visine do 155 metara, dok je planirana površina budućeg kompleksa 240.000 kvadrata.

Kompanija "MV Investment d.o.o" iz Beograda, ćerka firma "Milenijum tima", finansirala je izradu Plana detaljne regulacije (PDR) za Blok 11 i dela Bloka 10, kojim se predviđa i rekonstrukcija ovog objekta.