Ponovo kvar na traci za prtljag: "Er Srbija" upozorila putnike na moguća kašnjenja letova

Iz "Er Srbije" su naveli da su promene nastale tokom jutarnjeg talasa, ali da je vrlo moguće da će uticati na posledična fazna kašnjenja tokom čitavog dana i večer

Usled jutrošnjeg kvara dela sistema i smanjenja kapaciteta za rendgenski pregled prtljaga na beogradskom aerodromu, može doći do značajnijih odstupanja od planiranog reda letenja avio-kompanija koje poleću sa beogradskog aerodroma, uključujući i "Er Srbiju", saopštili su iz nacionalne avio-kompanije.

Oni su naveli da su promene nastale tokom jutarnjeg talasa, ali da je vrlo moguće da će uticati na posledična fazna kašnjenja tokom čitavog dana i večeri.

"Nadležne službe "Er Srbije" u kontaktu su sa službama aerodroma i preduzimaju sve što je u njihovoj moći da se ublaže posledice po putnike, a saobraćaj prilagodi novonastalim okolnostima. Zbog mogućeg stvaranja gužvi, molimo putnike da dođu na aerodrom najmanje tri sata pre planiranog poletanja", navodi se u soapštenju.

Za više informacija, putnici se mogu obratiti kontakt cetru "Er Srbije"

Podsetimo, Aerodrom "Nikola Tesla" je prošle godine imao ozbiljnih problema sa organizacijom posla i nedostatkom radnika. Takođe, sistem za rendgenski pregled prtljaga se više puta sada kvario.