Počinje primena jedinstvenog sistema naplate putarine: Srpskim tagom i kroz Crnu Goru

Od jula prošle godine, srpski tagovi funkcionišu u Severnoj Makedoniji, dok se aktivno radi na povezivanju sa naplatnim sistemima u Hrvatskoj, Republici Srpskoj, Federaciji BiH i Grčkoj

Svi vozači koji imaju srpski TAG, kao i oni koji kupe nov uređaj, od sutra mogu da nakon izvršene prekonfiguracije, odnosno registracije na "Tol for ol" platformu, plaćaju putarinu na auto-putevima u Crnoj Gori. To se odnosi na auto-put Podgorica–Kolašin i tunel Sozina, saopštili su iz "Puteva Srbije".

Sve informacije o načinu prekonfiguracije i registracije novog taga vozači mogu preuzeti na stranici "Tol for ol", pozivom na Korisnički centar 0800 111 004, kao i na društvenim mrežama JP "Putevi Srbije".

Iz ovog preduzeća podsećaju da, počev od jula prošle godine, srpski tagovi funkcionišu
u Severnoj Makedoniji, dok se aktivno radi na povezivanju sa naplatnim sistemima u Hrvatskoj, Republici Srpskoj, Federaciji BiH i Grčkoj, koje se, kako kažu, takođe uskoro očekuje.

Podsetimo, od polovine aprila svi korisnici crnogorskih TAG uređaja koji ih prilagode na portalu "Tol for ol", mogu nesmetano da prolaze kroz sve naplatne stanice u Srbiji bez zaustavljanja i da putarinu plaćaju elektronski.