Ekonomija

Đedovićeva: Situacija je stabilna, pojedinačne probleme ekipe će rešavati kada prođe nevreme

Ministarka je podsetila da je usled nevremena sinoć nestala struja na Zvezdari i Paliluli zbog prekinutog napajanja sa jedne trafostanice kod Bogoslovije, ali da je oko ponoći uspostavljeno snabdevanje električne energije iz alternativnih pravaca
Đedovićeva: Situacija je stabilna, pojedinačne probleme ekipe će rešavati kada prođe nevreme© TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović Handanović izjavila je danas da je situacija sa snabdevanjem strujom u Beogradu stabilna. Ona je za televiziju Hepi rekla da je jutros najkritičnije u području Banata, dodajući da je u Novom Sadu stabilno iako je veliko nevreme.

Ministarka je podsetila da je usled nevremena sinoć nestala struja na Zvezdari i Paliluli zbog prekinutog napajanja sa jedne trafostanice kod Bogoslovije, ali da je oko ponoći uspostavljeno snabdevanje električne energije iz alternativnih pravaca.

Dodala je i da su sanirani kvarovi i u okolnim naseljima, i sve što je bilo i u Žarkovu.

Đedović Handanović je naglasila i da su uočeni problemi kod Titela, da su sve ekipe u pripravnosti i da će intervenisati čim prođe nevreme, jer dok traje ne mogu.

Ministarka je naglasila da u Srbiji još nije veća potrošnja električne energije leti, ali da ipak kada su temperature iznad 30 stepeni, potrošnja struje bude veća od uobičajene za po 30 do 40 odsto.

Prema njenim rečima, zbog svega što se dešava bitno je da ulažemo u našu mrežu i da je dalje modernizujemo.

"Za kratko vreme, odnosno za manje od godinu dana uspeli smo da ojačamo 2.500 kilometara mreže. Zamenili smo više od 730 trafo stanica, a zamena nekih je još u toku. Ugradili smo i 323.000 pametnih brojila", kazala je Đedović Handanović.

image