Kultura

"Kulturista" niže priznanja u Rusiji: Još jedna nagrada za "ruskog Srbina"

Boška Kozarskog, autora i voditelja emisije "Kulturista" zovu i "ruski Srbin", pa su ga prilikom dodele nagrade tako i najavili
"Kulturista" niže priznanja u Rusiji: Još jedna nagrada za "ruskog Srbina"© Уступљена фотографија/РТ Балкан

Savez delatnika cirkuske umetnosti Bošku Kozarskom, autoru i voditelju emisije "Kulturista" dodelio je nagradu za "Najbolji novinarski rad" na temu cirkusa, zahvaljujući reportaži epizode "Moskva – grad spektakla" u okviru njegove emisije.

U toj epizodi, istaknuti umetnik i velika zvezda Ruske Federacije Edgard Zapašnji i Kozarski, obilaze cirkus ispod zemlje, a onda gledaju i pravi spektakl. Tu reportažu je gledao i Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, prilikom posete Ruskom domu.

Boško Kozarski kaže za RT Balkan da je počastvovan priznanjem, kao i da mu priznanja koja dobije, ali i jednostavni komentari gledalaca daju dodatni elan da nastavi sa ovim zahtevnim projektom.

"Posebna je čast, a i veliko je zadovoljstvo primiti ovu značajnu nagradu i to od neverovatnog čoveka i umetnika, Edgarda Zapašnog. Istinski sam obožavalac Velikog moskovskog cirkusa i svega što rade braća Zapašnji, pa mi je ova nagrada kao neki vidim uzajamnog prepoznavanja i potvrda da radimo stvar koja izaziva pozitivne reakcije i emociju kod ljudi", naveo je Kozarski i dodao:

"Jedva čekam neki naredni odlazak u Moskvu, da vidim novi spektakl koji su pripremili, a nagrada će me uvek podsećati na neponovljivi dan u najvećem cirkusu Evrope. Gledamo se u novim epizodama iz Rusije od septembra na Balkan trip televiziji."

Kozarskog, inače, zovu i "ruski Srbin", pa su ga prilikom dodele nagrade tako i najavili, što mu, kako je naveo, "daje mu poseban osećaj pripadnosti i potvrdu da radi dobru stvar".

Kozarski je prethodno, sa dokumentarnom serijom o putovanjima po Rusiji "Kulturista" osvojio i visoko priznanje za najbolji projekat u kategoriji "Javno priznanje", objavljeno je na sajtu ruske nacionalne nagrade "Kristalni kompas".

image