Beogradski orkestar mladih u Moskvi: Topla dobrodošlica na inovativnoj sceni na otvorenom

Omladinski orkestar iz Srbije je sa mladim dirigentom Vukom Volkovim Popovićem izveo dela Betovovena, Mocarta, Bartoka i Sibelijusa

Beogradski orkestar mladih nastupio je na drugom po redu svetskom Festivalu omladinskih simfonijskih orkestara u okviru tribine-festivala "Teritorija budućnosti. Moskva 2030". 

Omladinski orkestar iz Srbije je sa mladim dirigentom Vukom Volkovim Popovićem izveo dela Betovovena, Mocarta, Bartoka i Sibelijusa.

Festival na kome su, između ostalog, u samom centru Moskve svetske klasike i dela nacionalnih kompozitora na inovativnoj sceni izvodili orkestri iz Srbije, Kine, Rusije i Kazahstana održao se na inovatovnoj otvorenoj sceni u parku Zarjadje.

Umetnički direktor Festivala je svetski poznati violista i dirigent Jurij Bašmet.

Dirigent Volkov Popović istakao je da je ovo bila prva prilika za Beogradski orkestar mladih da van svoje države pokažu srpske umetničke i muzičke mogućnosti.

"Kada smo počeli da sviramo dočekala nas je topla dobrodošlica i jako smo srećni što smo imali priliku da nastupimo na ovoj predivnoj sceni. Publika je zaista bila odlična i podržavali su nas kroz čitav nastup", poručio je mladi srpski dirigent.

On je istakao da je uprkos tome što je scena bila nestandardna i na otvorenom, akustika bila odlična, te da mu se dopalo što se u pozadini mogu videti divna moskovska arhitektura, park i Kremlj.