Backović: Bio je izazov raditi sa Milošem Bikovićem u filmu "Izolacija"

Reditelj filma Marko Backović je rekao da je postojala i želja da gledaoci Bikovića vide u drugačijoj ulozi, u filmu gde je praktično svaki kadar njegov

Reditelj Marko Backović, govoreći o svom filmu "Izolacija", čija je premijera 29. oktobra u centru "Sava", istakao je da je ideja nastala pre desetak godina iz njegove želje da snimi "po svaku cenu svoj dugometražni film", pa je koncipirao ostvarenje koje se dešava na jednoj lokaciji sa jednim glumcem.

"Napisao sam scenario, dao da pogleda moj prijatelj i producent Marko Jocić i on se zainteresovao. Hteo je da film digne na viši nivo. Ušli smo zajedno u prepravku scenarija do finalne verzije, i danas, deset godina posle, eto nas u bioskopu", objasnio je reditelj.

Backović je priznao da mu najveći izazov bio kako da ne upadne u kliše i da "Izolacija" ne bude neki B američki film, pa je scenario prepravljan, menjan i dorađivan, čak i na samom snimanju.

"Izazov je od samog starta bio da snimimo nešto što se ne viđa ovde svaki dan. Pri tom nas dvojica, Marko i ja kao volimo da gledamo tu vrstu filmova", dodao je Backović.

Prema njegovim rečima, Miloš Biković je od samog starta bio zamišljen za glavnu ulogu "s obzirom da je naš najpopularniji glumac, da će privući najveću gledanost".

Backović je dodao da je postojala i želja da gledaoci Bikovića vide u drugačijoj ulozi, u filmu gde je praktično svaki kadar njegov.

"Publika će nakon gledanja filma vrlo jasno prepoznati situaciju u kojoj se nalazimo kao društvo. Sasvim sam siguran i verujem da nakon izlaska iz bioskopa niko neće ostati ravnodušan", istakao je reditelj.

Rad sa Bikovićem je bio prilično izazovan, s obzirom da je glumac najveća zvezda kod nas i u Rusiji, a "Izolacija" je Backoviću debitanski film.

"Verujem da je teško glumiti sam u kadru 90 odsto filma, što je bio veliki izazov za njega, ali i za mene da mu dam prave instrukcije u određenim trenucima. Tako da je bilo dosta kreativnog rada na setu, gde je on nabacivao svoje ideje, ja svoje", naveo je Backović.

Prema njegovim rečima, postojale su konstruktivne rasprave, a na kraju su "uradili ono što je najbolje za film", jer je Biković podigao vrednost filma sugestijama i zajedničkim radom.