Nagrada "Mokranjac" Tatjani Milošević Mijanović

Međunarodna tribina kompozitora traje do 7. oktobra a publika će moći da čuje najnovija ostvarenja domaćih stvaralaca uz izbor savremene svetske muzike

Koncertom ansambla "Gradilište" i nastupom pijanistkinje Nade Kolundžije svečano je otvorena 32. Međunarodna tribina kompozitora, a pred nastup tradicionalno je dodeljena nagrada "Stevan Mokranjac".

Ovogodišnja dobitnica prestižnog priznanja za kompozitorsko ostvarenje premijerno izvedeno u prethodnoj godini je redovni profesor kompozicije na Fakultetu muzičke umetnosti Tatjana Milošević Mijanović, a nagrađena je za delo "Tri pesme o nama" za mecosopran i kamerni orkestar.

U okviru "Tribine o Tribini" o nagrađenoj kompoziciji, 7. oktobra od 19 časova u Maloj sali Kolarčeve zadužbine, s laureatom će razgovarati muzikolog Ivana Miladinović Prica.

Ovaj najznačajniji festival savremene muzike u Srbiji traje do 7. oktobra 2023. u Studentskom kulturnom centru, dvorani AKUD "Lola" i Kolarčevoj zadužbini, a ulaz na sve koncerte je besplatan.

Publika će imati prilike da čuje dela koja predstavljaju pregled najnovijih ostvarenja domaćih stvaralaca uz izbor reprezentativnih primera savremene muzike širom sveta.