Kultura

Pozorište ga neće zaboraviti: Predstave Jagoša Markovića u novembru u JDP-u

Jugoslovensko dramsko pozorište izvešće četiri predstave nagrađivanog reditelja, koje su u vreme njegove prerane smrti igrane na repertoaru ovog teatra
Pozorište ga neće zaboraviti: Predstave Jagoša Markovića u novembru u JDP-u© FOTO TANJUG / TANJA VALIC

U znak sećanja na prerano preminulog reditelja Jagoša Markovića, jednog od omiljenih saradnika Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Beogradu ali i brojnih teatarskih scena u Srbiji i regionu, JDP posvećuje mesec novembar ovom velikom umetniku.

Tokom, "Jagoševog novembra", kako su u JDP-u nazvali naredni mesec, biće odigrane sve četiri predstave koje su na redovnom repertoaru ovog pozorišta. 

U subotu, 4. novembra i u četvrtak 23. novembra na Velikoj sceni "Ljuba Tadić" biće izvedeno "Čudo u Šarganu", po tekstu Ljubomira Simovića, u postavci Markovića. U petak 10. novembra, kao i 17. novembra, na istoj sceni igraće se "Vrat od stakla" po tekstu Biljane Srbljanović, dok će u Jagoševu čast "Putujuće pozorište Šopalović", po tekstu Ljubomira Simovića, biti izvedeno 21. i 29. novembra. Takođe krajem meseca, 25. novembra na Velikoj sceni "Ljuba Tadić" na programu je predstava "Tako je (ako vam se tako čini)", čiji je autor Luiđi Pirandelo, koja je u režiji Jagoša Markovića premijerno izvedena 4. juna 2017. godine. 

image