Festival ruskog filma od 10. do 13. novembra u Beogradu i Novom Sadu

Na festivalu će biti prikazana rusko-srpska komedija "Naši" reditelja Jurija Suhodoljskog, delom snimana u Beogradu, u kojem igraju i srpski glumci

Festival ruskog filma biće održan od 10. do 12. novembra u Beogradu, odnosno do 13. novembra u Novom Sadu, u okviru kog će biti prikazana i rusko-srpska komedije "Naši" reditelja Jurija Suhodoljskog, najavili su danas organizatori iz agencije "Roskino".

Film "Naši" je produkcija ruskog "Artkontinenta" i srpske kuće "Aparte", u kome se prati zaljubljeni par koji dolazi u prelep hotel u Sočiju, ali dugoočekivani odmor remeti prisustvo bivšeg u susednoj sobi. U filmu koji je delom sniman u Srbiji, od srpskih glumaca igraju: Danijel Kovačević, Ksenija Repić, Đorđe Marković i Mihailo Laptošević.

Suhodoljski je poručio da je njegov film "snimljen sa velikom ljubavlju prema srpskom narodu, koji govori o svemu onome što nas vekovima povezuje, po čemu smo slični i po čemu se razlikujemo jedni od drugih".

"Mislim da će publiku privući i divna ljubavna priča i odlični srpski glumci. Trenutno pripremamo prikazivanje ovog filma na svetskim festivalima, tražimo distributere i planiramo učešće na filmskim tržištima. Pored toga, u planu je i snimanje nastavka", najavio je Suhodoljski.

U okviru festivala u Beogradu filmovi će biti prikazivani u Ruskom domu i u MTS dvorani, a u Novom Sadu u Kulturnom centru Novog Sada.