Nagradu "Meša Selimović" dobio Selimir Radulović

Radulovićeva knjiga je ubedljivo pobedila, jer je dobila naklonost čak 28 članova Velikog žirija kritičara, od kojih je svaki dao svoj izbor od pet naslova

Prestižnu nagradu "Meša Selimović", koju "Večernje novosti" 36. put dodeljuju za najbolju knjigu iz prošlogodišnje produkcije, dobio je Selimir Radulović za pesničku zbirku "Zapis na stubu, jerusalimskom" u izdanju "Lagune".

Ovo je na današnjoj konferenciji za štampu u svečanoj sali Vukove zadužbine saopštio Dragan Bogutović, koji je sa Ognjenom Lakićevićem osnovao ovu nagradu.

Radulovićeva knjiga je ubedljivo pobedila, jer je dobila naklonost čak 28 članova Velikog žirija kritičara "Večernjih novosti", od kojih je svaki dao svoj izbor od pet naslova.

Izbori književnih znalaca objavljivani su tokom pune dve nedelje na stranicama našeg lista, a pri vrhu naše rang-liste našli su se i "U kostreti" Slobodana Jovića (19 glasova), "Psihologija gravitacije" Nenada Šaponje (18 glasova), "Naćertanije" Matije Bećkovića (12 glasova), "Vidi vidi" Slobodana Zubanovića (11 glasova).