Kultura

Monika Beluči o Srbiji i Kusturici: Moje najlepše kinematografsko iskustvo

Srela sam ljude sa kojima se i danas čujem, postali su moji prijatelji, bilo je to predivno poslovno i privatno iskustvo, objasnila je proslavljena italijanska glumica
Monika Beluči o Srbiji i Kusturici: Moje najlepše kinematografsko iskustvo© Ernesto Ruscio/Getty Images

Slavna italijanska glumica Monika Beluči dobila je nagradu za životno delo u oblasti filma na 64. izdanju "Globo doro" u Rimu, a tom prilikom osvrnula se na iskustvo snimanja u Srbiji, rada sa Emirom Kusturicom i onoga što je vodi kroz život i glumu.

Na pitanje koja joj je prva asocijacija na našu zemlju, odgovara da je to jedno od njenih najlepših kinematografskih sećanja, misleći na snimanje filma Mlečni put" Emira Kustirice.

"Sve je bilo predivno, sa ljudske strane sam se dobro osećala. Bila sam divno prihvaćena. To je prelepa, ljubavna priča dve odrasle osobe koja nema veze sa godinama već sa energijom. Srela sam ljude sa kojima se i danas čujem, postali su moji prijatelji, bilo je to predivno poslovno i privatno iskustvo", rekla je ona.

Glumica je za RTS otkrila da u svom poslu voli nepredvidivost i kada stvari dođu spontano.

"Gledam ono što je trenutno. Srećna sam jer imam dve ćerke i to najvažnija stvar u mom životu. Kada vidim da su one srećne, srećna sam i ja. Ljubav vodi moj život – kada treba da izaberem u poslu, vođena sam srcem i instinktom", ispričala je italijanska diva.

Kada joj kažu da je diva, Beluči uverava da ne zna da li veruje u tu reč.

"Mislim da ta reč pripada prošlosti jer danas postoji i previše načina da se vidi jedna glumica, pre je bilo moguće reći za nekoga da je diva, jer ko je nekada glumio u filmovima stvarao je određenu distancu sa publikom koje danas nema", objasnila je ona.

image