Magazin

Venčanje indijskog milionera o kojem govori svet: Među gostima Bler, Bekam, Adel, Boris Džonson...

Džastin Biber, Rijana, Andrea Bočeli, samo ju neke od zvezda koje su zabavljale goste na jednoj od raskošnih zabava priređenih povodom ovog venčanja. Venčanje najmlađeg sina najbogatijeg čoveka u Indiji Mukeša Ambanija, Anante i njegove izabranice Radike Merčant, mnogi su ocenili kao "venčanje godine". Međutim, ovo venčanje izazvalo je i negodovanje među građanima Mumbaija, kako zbog toga što će zbog proslave do ponedeljka biti izmenjen saobraćaj, tako i zbog rastuće nejednakosti u Indiji.
Venčanje indijskog milionera o kojem govori svet: Među gostima Bler, Bekam, Adel, Boris Džonson...© ТANJUG/AP/Rajanish Kakade

Četvorodnevna svadbena proslava počela je u petak tradicionalnom hinduističkom ceremonijom i završiće se u ponedeljak, a svadbene žurke počele su još pre sedam meseci, prenosi AP. Očekuje se da će ovo biti najraskošnija zabava do sad, iako nije poznato koliko je novca potrošeno. 

Na listi gostiju su bivši britanski premijeri Toni Bler i Boris Džonson, muzičke zvezde Adel, Lana Del Rej, Drejk Kim Kardašija, Majk Tajson, kao i fudbalska zvezda Dejvid Bekam, preneli su mediji, ali porodica Ambani još nije potvrdila spisak gostiju.

U Mumbaju će do ponedeljka biti izmenjen saobraćaj u delu grada gde se organizuje proslava venčanja, zbog dolaska velikog broja gostiju.

Izmene u saobraćaju izazvale su gnev među građanima koji su već suočeni sa velikim gužvama u Mumbaju, a luksuz i raskoš naveo je mnoge da postave pitanja o rastućoj nejednakosti u Indiji, gde je jaz između bogatih i siromašnih sve veći, navodi AP.

Svadbene svečanosti počele su još u martu, kada je porodica mladenaca priredila trodnevnu zabavu na kojoj je bilo 1.200 gostiju, uključujući bivše svetske lidere, biznismene i bolivudske zvezde, a na zabavi je nastupala Rijana.

Porodica je potom u maju povela goste na trodnevno krstarenje od Italije do Francuske, na kojima su pevali Kejti Peri i Pitbul.

Mukeš Ambani je deveti najbogatiji čovek na svetu, sa bogatstvom od 116 milijardi dolara, podaci su koje je objavio Forbs.

Mlada, Radika Merčant ćerka je farmaceutskog biznismena Virena Merčanta i direktorka je marketinga njegove kompanije "Enkor heltker" (Encore Healthcare).

image