Magazin

Glumac Alek Boldvin oslobođen optužnice za ubistvo iz nehata

Holivudski glumac Alek Boldvin oslobođen je optužbi za ubistvo iz nehata. Sudija je prekinula suđenje jer su se, kako je sud naveo, tokom postupka prikrivali dokazi o tome kako je bojeva municija uopšte dospela na filmski set.
Glumac Alek Boldvin oslobođen optužnice za ubistvo iz nehata© Ramsay de Give/Pool Photo via AP

Sud u Nju Meksiku odbacio je optužbe za ubistvo iz nehata, koje je glumac Alek Boldvin počinio 2021. godine tokom snimanja filma "Rast", kada je bojevom municijom usmrtio koleginicu Halinu Hačinz. Na zvaničnu optužnicu čekalo se čak godinu dana, a tom prilikom podignuta je optužnica i protiv Hane Gutijerez Rid, oružarke koja je bila odgovorna za rukovodstvo i proveru oružja tokom snimanja filma.

Alek i njegova supruga Hilarija u suzama nakon odbacivanja optužnice

Tokom čitavog procesa Boldvinovi advokati tvrdili su da su policija i tužioci uskratili sud za dokaze koji bi mogli biti u korist glumca, te da su zataškali kako je uopšte bojeva municija dospela na filmski set. U pitanje je dovedena i kompletna istraga, pri čemu su se zastupnici optuženog pozivali i na greške prilikom obrađivanja mesta na kome se dogodio tragičan incident. 

Pošto je otpužba i zvanično odbačena od strane sudije, Alek je sa suzama u očima zagrlio svoju suprugu Hilariju, koja mu je tokom čitavog procesa pružala neizmernu podršku. Emocije su savladale i ostale članove Boldvinove porodice, nakon čega su svi zajedno napustili sudnicu, potpuno ignorišući pitanja novinara.

Bezbednost na snimanju je bila poručena profesionalcima, Boldvin nije kriv

Advokati Aleksa Boldvina od početka sudskog procesa insistirali su na tome da je njihov klijent nevin. Luk Nikas, Boldvinov avokat, prethodno je rekao da je glumac verovao profesionalcima koji su bili zaduženi za bezbednost na snimanju, kao i da nije mogao znati da pištolj koji je uperio u Halinu bio napunjen.

Da je sud u Nju Meksiku odlučio da nema prostora za odbacivanje optužnice, Boldvin bi mogao da dobije i do pet godina kazne zatvora. Oružarka na setu, Hana Gutijerez Rid, u martu tekuće godine osuđena je na 18 meseci zatvora za ubistvo iz nehata, budući da je upravo ona bila ta koja je greškom stavila pravi metak u revolver koji je Boldvin koristio na setu.

image