Magazin

Snup Dog će biti jedan od nosilaca baklji na Olimpijskim igrama u Parizu

Američki reper i glumac Snup Dog biće jedan od poslednjih nosilaca olimpijskog plamena pre ceremonije otvaranja u Olimpijskih igara u Parizu. Možda je neke iznenadila ova vest, ali je jednom prilikom otkrio da je odrastao gledajući Olimpijske igre - najprestižniju sportsku manifestaciju na svetu.
Snup Dog će biti jedan od nosilaca baklji na Olimpijskim igrama u ParizuGetty © Rodin Eckenroth / Contributor

Snup Dog, čije je ime Kalvin Kordozar Brodus mlađi, proneće baklju kroz kvart Sen Deni, na severu Pariza, rekao je gradonačelnik grada Matje Anoten. Deo Sen Deni je pretposlednji deo puta plamena pre nego što štafeta završi na Ajfelovom tornju.

Reper je već stigao u Pariz, što je ovekovečio na mrežama.

Njemu će se u Sen Deniju pridružiti i kolege među kojima su francuska glumica Leticija Kasta i francuski reper Em Si Solar, piše Bi-Bi-Si.

"Odrastao sam gledajući Olimpijske igre i oduševljen sam što ću videti neverovatne sportiste kako pokazuju sve svoje sposobnosti u Parizu. To je proslava veštine, posvećenosti i stremljenja ka veličini", svojevremeno je saopštio za En-Bi-Si.

Olimpijska baklja je prešla Francuskom, a od početka putovanja nosile su je mnoge poznate ličnosti, uključujući bivšeg menadžera Arsenala Arsena Vengera, vozača Formule 1, Šarla Leklera kao i glumica Hali Beri.

image