Misterija M-trougla: Šta krije najpoznatija anomalna zona u Rusiji

Prošlo je više od 40 godina od kada je u Rusiji otkrivena najpoznatija anomalna zona - Moljopski trougao. Neko bi pomislio da bi za ovo vreme interesovanje trebalo da je splasnulo, ali ne - oko ovog fenomena se ono ne "stišava".

U zabačenom delu Rusije, na izrazito nepristupačnom terenu nedaleko od ušća reka Moljopka i Silva nalazi se takozvani Moljopski trougao. Neki ga zovu i Permski (jer se nalazi na samoj granici Permskog kraja), a neki mu "tepaju" nazivajući ga samo M-trougao. Kako god da se nazove, ovo je mesto u kome se već decenijama dešavaju natprirodne pojave, za koje naučnici iz celog sveta ne mogu da nađu racionalno objašnjenje.

M-torugao je mesto na kome se može ostvariti  kontakt sa vanzemaljcima

Ufolozi tvrde da se u Moljopskom trouglu posetioci mogu susresti sa mnogim neobjašnjivim pojavama koje prkose zdravom razumu. Primera radi, ovde se, po njihovim rečima, mogu videti neidentifikovani leteći objekti (NLO) najrazličitijih vrsta i dimenzija, koji se nekada na nebu pojavljuju zajedno, formirajući oblike nekih neviđenih kosmičkih figura. Ima i onih koji su navodno, u M-trouglu doživeli kontakt sa vanzemaljskim silama - vizuelni, telepatski, pa čak i fizički. Njihovi navodi sugerišu na to da su ta bića potpuno drugačija od nas i da su nastanjena jako, jako daleko, izvan Sunčevog sistema.

U M-trouglu se dešavaju neverovatne stvari

Oni koji su posetili ovu anomalnu zonu navode da je u njoj sve "poremećeno" i da čak i vreme ovde drugačije teče: nekada prebrzo, nekada isuviše sporo, a nekad i uopšte - ne teče. Uređaji se ovde naprasno isključuju i uključuju, baterije se prazne, a iz zvučnika telefona, tableta i video-kamera dopiru nejasni tonovi, koji podsećaju na neke nerazgovetne reči vanzemaljskog porekla. Kod nekih ljudi se javljaju čak i halucinacije, i to najrazličitijih vrsta. Ko su glavni krivci za sve ovo? Ufolozi tvrde da su "došljaci iz kosmosa" - a šta kažu naučnici?

Naučnici izneli svoj stav o M-trouglu

Kada je anomalna zona otkrivena 1989. godine, oko nje se digla velika prašina, pa su naučnici odlučili da istraže o čemu se tu tačno radi. Rezulatati ekspedicije bili su krajnje razočaravajući za ljubitelje teorija zavera: u zemljištu nema nikakvih elemenata vanzemaljskog porekla, magnetno polje se ni po čemu ne razlikuje od standardnog, a piramidalne strukture nisu napravljene ručicama "malih zelenih", već su se formirale jer je na tom mestu nekada davno postojala topionica bakra, čiji su radnici slagali otpad na gomilu, a on je potom zarastao u grmlje.