Dirljivo i srceparajuće u isto vreme: Gorila posmatrala bebu i uradila nešto što je sve iznenadilo

U jednom neobičnom i dirljivom trenutku u Zoo vrtu u Ohaju, gorila je izazvala lavinu emocija kod posetilaca kada je poljubila bebu kroz staklo. Sve je počelo kada je jedna posetiteljka primakla svoju bebu staklu kako bi je pokazala znatiželjnoj gorili. Životinja je s velikim interesovanjem pratila kretanje bebe, a zatim se približila staklu i nežno je poljubila.

Ovaj neočekivani gest gorile izazvao je oduševljenje među prisutnima. Posetioci su sa ushićenjem posmatrali kako se razvija ova posebna interakcija između životinje i bebe, a mnogi su zabeležili trenutak telefonima. Video snimak koji je ubrzo postao viralan prikupio je skoro milion lajkova.

"Životinje su ovih dana ljubaznije od ljudi", prokomentariosao je snimak jedan od internet korisnika. "Ovo je dirljivo i srceparajuće u isto vreme", "Životinje volim više od ljudi", samo su neki su od komentara.

Ovaj događaj je još jednom pokazao koliko su životinje sposobne za izražavanje emocija i stvaranje posebnih veza sa ljudima.

Gorile pokazuju mnoga ponašanja i emocije poput ljudi, kao što su empatija, smeh i tuga. Prema nekim istraživanjima, gorile dele 96,3 procenata svog genetskog koda sa ljudima, što ih čini našim najbližim rođacima posle šimpanzi i bonoba majmuna.