Magazin

Najčešće modne greške koje prave muškarci - od sandala sa čarapama do dužine pantalona

Nesmotrenost u oblačenju je neminovna i važi za oba pola - upašćemo u zamke kombinovanja garderobe, uparivanja boja, a možda ćemo napraviti i velike, neoprostive greške. Iako su na radaru modnih kritičara uglavnom žene, ovog puta je fokus na muškarcima i njihovom ne tako pohvalnom kombinovanju garderobe. Dakle, čarape sa sandalama i pantalone sa visokim strukom su jednostavno daleko od bilo kakvog modnog ukusa.
Najčešće modne greške koje prave muškarci - od sandala sa čarapama do dužine pantalona© cookie_studio/freepik

"Moda je prolazna, ali stil je večan", rekao je je jednom čuveni dizajner Iv Sen Loran i zaista u tome ima velike istine. Trendovi dolaze i odlaze - danas su hit naramenice, sutra su jedno veliko modno "ne". To se možda i toleriše, ali postoje stvari koje uporno mnogi rade i one često oslikavaju nemar, nesmotrenosti i "baš me briga kako sam se obukao" stav.

Selekciju modnih grešaka koje prave muškarci napravio je sajt Drajpedija i možemo reći da su neke neobjašnjive, druge su izazivaju kolutanje očima, dok je bilo i onih koje su jednostavno smešne. Pa, krenimo...

Čarape sa sandalama

Čarape idu uz patike, a bose noge uz sandale i to je pravi način da se nose. Još nije jasno zašto trend čarapa sa sandalama dugo živi i dalje.

"Kroks" nije najbolje rešenje

Oko "kroks" obuće vladaju velike nesuglasice - mnogi ih obožavaju, drugi ne veruju šta neko može da obuje. Ne može se pomiriti svet, ali možete da ih ne nosite ili jednostavno ako baš želite da obujete papuče, nek izbor bude da drugim modelima

I tregeri i kaiš

Bolje bi bilo da se usvoji pravilo ili tregeri ili kaiš i nema potrebe da se "okitite" sa oba ova modna detalja.

Usklađivanje čarapa

Možda mislite da nije velika stvar, ali čarape mogu pokvariti ili poboljšati izgled. Ukoliko niste vični stilizovanju treba uspojiti pravilo - tamnije čarape sa tamnijom obućom i obrnuto. Još jedna opcija bi bila da se "upare" sa nogavicom i cipelama, na primer - bež pantalone, bež čarape i braon cipele.

Dužina pantalona

Postoje dve opcije za pantalone ili preko cipela ili da budu do vrha cipela, odnosno prstiju. Ukoliko su iznad članka, deluju kao da su okraćale i male.

Pogrešan izbor odela

Ponekad muškarci vole da troše novac i kupuju skupa odela za venčanje ili specijalnu priliku. Nažalost, nema smisla pazariti skupo odelo ako vam ne pristaje pravilno - nema između, ili vam pristaje ili ne. Dakle, treba da se vodi računa o modelu, merama, bojama, kao i samom materijalu. 

Pantalone sa visokim strukom

Možda dobro pristaju ženama, ali na muškarica izgledaju komično, posebno ako uvuku košulju.

Rančevi i poslovna odela

Možda ova kombinacija izgleda praktično, ali poslovno odelo - pantalone, sako i košulja sa sportskim rancem jednostavno ne ide. Misk elegancije sa sporskim detaljima nije lako izvodljivo, pa je možda bolje da ovu naviku ostavite po strani. 

Prljava obuća

Obuvanje odeće i obuće koja su flekava i prljava je zaista nešto o čemu ne treba puno pričati. Odraz su nemara, ali i nehigijene. Dakle, krećete napolje - "bacite" pogled na ogledalu da je sve na svom mestu i da su patike i trenerka čisti. 

image