Magazin

Ona je najlepša žena na svetu prema zlatnom preseku

Definicija zlatnog preseka podrazumeva način određivanja idealnih proporcija, a upravo ovom jednačinom je utvrđeno najatraktivnije žensko lice na svetu. Titula je pripala jednoj glumici porcelanskog tena i specifične lepote.
Ona je najlepša žena na svetu prema zlatnom presekuGetty © Mike Marsland / Contributor

Nauka o lepoti je Anju Tejlor-Džoj, Zendaju, Belu Hadid i Margot Robi stavila među deset najatraktivnijih žena na svetu, prema pravilima zlatnog preseka. Mnoge od ovih zvezda nisu uvek izgledale kao danas, već su tokom godina transformisale svoje lice uz pomoć stručnjaka za kozmetiku, stilista i frizera, a neke su priznale da su se podvrgle operacijama ili drugim procedurama, piše Dejli mejl. 

Što se tiče nedavno objavljene liste sve žene bile su blizu savršenog rezultata od 100 odsto, a lista je sastavljena korišćenjem kompjuterizovanih tehnika mapiranja dr Julijana de Silve, čuvenog plastičnog hirurga koji koristi ovu tehnologiju u svom radu.

Na vrhu se našla glumica Anja Tejlor-Džoj koja je ponela titulu najlepše žene na svetu prema zlatnom odnosu. Njene oči, obrve, nos, usne, brada, vilica i oblik lica su izmereni i najbliži su savršenstvu. Zvezda velikog talenta i nesvakidašnje lepote imala je najvišu ocenu što se tiče pozicije očiju sa 98,9 odsto, i skoro je u svim drugim kategorijama bila blizu vrha.

Slede je koleginica Zendaja sa 94,37 odsto.

Na trećem mestu je Bela Hadid sa 94,35 odsto. 

Zlatni presek lica čuvene Barbi, odnosno Margot Robi je bio 93,43 odsto.

I lepota i talenat

Anja Tejlor-Džoj je poznata po suptilnim i pomalo nadrealnim crtama lica koje je čine jedinstvenom. Njene delikatne i istovremeno oštre crte lica, poput krupnih očiju i naglašenih jagodica, doprinose njenom mističnom i magičnom izgledu. Pored lepote, glumicu se može pohvaliti i profesionalnim uspesima, te treba istaći maestralno odigranu ulogu u seriji "Damin gambit".

image