Magazin

Koliko bi trebalo Džefu Bezosu da ostane bez novca ako troši milion dolara dnevno

Milioneri i milijarderi sigurno da imaju drugačiji odnos prema novcu, te trošenje para na sve strane se kod njih podrazumeva. Nekima nije bilo teško da izračunaju koliko bi Džefu Bezosu, jednom od najbogatijih ljudi na svetu bilo vremenski potrebno da potroši sav novac ako se dnevno "razbacuje" jednim milionom dolara. Izgleda da bi trebalo prilično dugo.
Koliko bi trebalo Džefu Bezosu da ostane bez novca ako troši milion dolara dnevnoGetty © Dave J Hogan / Contributor

Dok većina nas sastavlja kraj s krajem, čekajući platu svakog prvog u mesecu, Džef Bezos sigurno nema problema s novcem i ne bi imao ni ako bi trošio milion dolara svakog dana. Od 25. jula, osnivač Amazona, najvećeg elektronskog tržišta, ima procenjenu neto vrednost neverovatnih 198,6 milijardi dolara, prema Forbsu.

Drugim rečima, Bezos ima dovoljno sredstava da troši zapanjujućih milion dolara dnevno ako zaista želi, piše Juniled. Ako bi preduzetnik odlučio da troši milion dolara svakog dana, i dalje bi mu trebalo oko 544 godine da ostane bez novca.

Ipak, umesto da troši po milion dolara dnevno, Bezos svoje bogatstvo ulaže na druge načine; poseduje impresivne nekretnine vredne 570 miliona dolara.

Dakle, nema razloga za brigu što se tiče Džefa, čak i da krene toliko da troši.

Selidbe, jahte, skupa imanja

Prošle godine je otkrio da se seli u Majami iz Sijetla kako bi bio bliže roditeljima. Ovu vest je obelodanio nakon kupovine vile od 79 miliona dolara na Indijan Kriku. Imovina preko 19 hiljada kvadratnih stopa ima sedam spavaćih soba i 14 kupatila.

Poznato je da bogataš voli voli super jahte i poseduje jedinstvenu, vrednu čak 500 miliona dolara. Brod je toliko veliki da ne može da stane u tipične jahtne luke i mora biti ukotvljen pored tankera za naftu. 

image