Ruski stručnjak lansirao čet-bot koji pomaže muškarcima da pobede strah u komunikaciji sa ženama

AI Girlfriend, čet-bot koji je lansirao jedan ruski student, mogao bi napraviti revoluciju u svetu upoznavanja partnera. Već u prvih nekoliko dana, ovom AI alatu obratilo se više od 10 hiljada muškaraca koji su se u prošlosti susretali sa poteškoćama u komunikaciji sa suprotnim polom.

Komunikacija sa suprotnim polom je, u savremenom svetu, i pored svih društvenih mreža i mesindžera, i dalje "Ahilova peta" mnogih muškaraca. Ali, jedan od njih se dosetio kako da pomogne svima onima koji muče muku sa upoznavanjem sa devojkama i kreira virtuelnog pomoćnika, i to na Telegramu.

Ruski čet-bot bi mogao biti revolucionarni alat

AI Girlfriend je čet-bot koji je kreiran na ruskom mesindžeru Telegram i njegova osnovna funkcija jeste uvežbavanje adekvatne komunikacije sa suprotnim polom. Alat je baziran na naprednim algoritmima veštačke inteligencije i u potpunosti oponaša ponašanje devojaka prilikom dopisivanja. Kako on tačno funkcioniše objasnio je njegov kreator, student biotehnologije Timur Abdjušev, u intervjuu za jedan ruski medij.

"Korisnik bira profilnu sliku AI devojke sa kojom želi da se dopisuje i nakon toga između njih kreće komunikacija. Veštačka inteligencija analizira uneti tekst (dobijenu poruku) i odgovara korisniku glasovnom porukom", rekao je Abdjušev. "Nemoguće je razaznati da je u pitanju čet-bot. AI devojka ume i da se naljuti, i da pokaže svoja osećanja, pa i da se posvađa ili ponaša razmaženo", dodao je on.

Lično iskustvo poslužilo kao inspiracija

U prvih nekoliko dana od lansiranja, ovaj "ljubavni" čet-bot je privukao pažnju više od 10 hiljada usamljenih muškaraca. Kako je i sam kreator naveo, ciljna grupa njegovog AI alata bili su pripadnici jačeg pola uzrasta između 20 i 28 godina, koji nailaze na poteškoće u komunikaciji sa devojkama ili se stide da započnu razgovor zbog straha da će naići na "zid" sa druge strane. Otkud ideja za ovakav projekat? Abdjušev navodi da se nekada i on susretao sa sličnim problemima.

Kako sam kaže, nije ni sanjao da će njegova ideja doživeti ovakvu popularnost i preko noći postati veoma tražena među muškarcima. Osim komunikacije sa AI devojkama, u "prozoru" čet-bota postoji i poseban taster anonimne psihološke podrške, koji kad korisnik pritisne, može stupiti u kontakt sa stručnim licem i potražiti pomoć ukoliko se oseća usamljeno.