Albanska pevačica Bibi Reksa: "Kosovo, Makedonija, Crna Gora, Preševo, sve je to moja Albanija"

"Albanija, Kosovo, Makedonija, Crna Gora, Preševo, sve je to za mene moja Albanija", napisala je pevačica Bibi Reksa u komentaru na Instagramu. Ovaj potez je izazvao burne reakcije na mrežama i mnogi su joj preporučivali da bolje nauči gradivo iz istorije i geografije.

Američka pevačica Bibi Reksa, koja ima albanske i makedonske korene, podelila je na Instagramu seriju fotografija i snimaka iz Severne Makedonije, ali jedan potez, odnosno ostvaljanje komentara izazvao "potres" na mrežama.

Bleta Redža, kako joj je pravo ime, nastupila je na jednom festivalu koji se održava na Kosovu, a iskoristila je da poseti i Severnu Makedoniju.

Sve je to ovekovečila na mrežama i pored niza snimaka i slika, postavila je i opis:

"Posle 12 godina vratila sam se u tatin rodni grad Debru, u Severnoj Makedoniji. Ponovno povezivanje sa mojim korenima i porodicom bilo je duboko emotivno. Poseta grobu mog dede bila je posebno značajna, jer nisam mogla da prisustvujem njegovoj sahrani jer sam bila na turneji.

Porodica mi znači sve, a ova poseta me podsetila na važnost naših veza", napisala je pevačica u opisu objave.

Međutim, ono što je privuklo pažnju javnosti je njen komentar koji glasi: "Albanija, Kosovo, Makedonija, Crna Gora, Preševo, sve je to za mene moja Albanija", napisala je.

Ova pisana izjava je izazvala reakcije na mrežama, te su mnogi su komentarisali i savetovali je da nauči geografiju pre nego što napiše ovako nešto.

Inače, Reksa nije prva Albanka koja propagira ideju "velike Albanije", s obzirom da i pevačica Dua Lipa često ističe zastave "velike Albanije" i govori da je rođena na Kosovu, koje "nije Srbija", piše Kosovo onlajn.