Ovo je zvanično najbolji grad u Evropi za noćni život

Rio de Žaneiro je proglašen najboljom destinacijom na svetu za noćni život, ali se jedno poznato mesto za žurke u Evropi našlo na vrhu ove liste, prema istraživanju časopisa Tajm Aut.

Dobar noćni provod je mnogim turistima vodilja za biranje novih turističkih destinacija koje treba posetiti. Kafići, diskoteke, dobra muzika, dugi razgovori ispred pabova su veoma primamljivi posebno među mlađom populacijom, ali poželjno je da znamo koji su to gradovi najbolji od najboljih što se tiče noćog provoda.

Prvo mesto je zauzeo Rio de Žaneiro, koji ima prema ocenama najbolje boemske barove, živu muziku, plesne sale i spontane samba zabave na otvorenom. Prati ga Manila, a na trećem mestu je evropski grad - Berlin.

Šta Berlin čini najboljom destinacijom za noćni život u Evropi

Grad je bio najviše rangirano mesto za zabavu na pomenutom kontinentu, a ljudi koje je Tajm Aut anketirao ocenili su kvalitet noćnog života sa 82 odsto, dok njegovu pristupačnost sa 48 odsto.

Rejv scena po kojoj je poznat u Berlinu je sastavni deo gradske kulture, a posebno su dopadljivi čuveni berlinski klubovi. Ipak, i ovaj nemački grad, poznat širom sveta po svojim mega-klubovima i ogromnim prostorima je bio svedok značajnih promena posle pandemije.

"Poslednjih nekoliko godina bili smo svedoci 'smrti' nekih omiljenih institucija noćnog života, ali Berlin nastavlja da iznova osmišljava nove stvari. Takođe, rejv žurke na otvorenom su se vratile", rekla je berlinska spisateljica Ana Giri-Majer.

Što se tiče liste trenutno najboljih gradova za noćni život na svetu, ona izgleda ovako:

1. Rio de Žaneiro, Brazil
2. Manila, Filipini
3. Berlin, Nemačka
4. Gvadalahara, Meksiko
5. Ostin, Sjedinjene Američke Države
6. Lagos, Nigerija
7. Roterdam, Holandija
8. Mančester, Engleska
9. Budimpešta, Mađarska
10. Akra, Gana
11. Buenos Ajres, Argentina