Povratak benda "Oasis" - braća se pomirila, slede i koncerti

Obožavaoci benda "Oasis" su se dugo nadali da će njeni članovi Noel i Lijam Galager ostaviti po strani nesuglasice i da će ponovo zajedno izaći na scenu i svirati omiljene hitove kao što su "Wonderwall" ili "Don't Look Back In Anger". Izgleda da će se to dogoditi, jer kako je najavljeno, u julu i avgustu će se održati niz koncerata u Velikoj Britaniji.

"To je to, ovo se dešava", objavio je bend "Oasis" na Iks mreži i tako najavio turneju - bend će održati 14 nastupa u Velikoj Britaniji i Irskoj, uključujući četiri koncerta u njihovom rodnom Mančesteru i četiri na stadionu Vembli u Londonu.

"Oružje je utihnulo. Zvezde su se uskladile. Veliko čekanje je završeno. Dođite da vidite. Neće biti prenosa na televiziji", piše u saopštenju. 

"Oasis" je bila jedna od najuspešnijih muzičkih grupa tokom devedesetih godina, prodali su oko 75 miliona ploča, svirali su na stadionima širom sveta. Ipak, braća Noel i Lijam Galager su bili "odgovorni" za niz uspešnih albuma i hitova, ali su verovatno bili jednako poznati po svojom ponašanju van scene i nasilnim nesuglasicama.

Loš odnos je definitivno ostao u prošlosti

Braća nisu nastupali zajedno od incidenta iza scene na jednom muzičkom festivalu  2009. godine. Ponovno zbližavanje se činilo malo verovato, s obzirom da su oba razmenjivali niz uvrede na društvenim mrežama i u intervjuima, piše En-Bi-Si-Njuz. Izgleda da je to vreme sada iza njih - poslednjih nedelja došlo je do definitivnog poboljšanja odnosa i Noel je pohvalio svog brata:

"Kada bih ja pevao pesmu, zvučalo bi dobro. Kada bi je on pevao, zvučala bi sjajno... Ne mogu da pevam Cigarettes & Alcohol, Rock'n'Roll Star i sve te pesme. Nemam isti stav kao on. Moj glas je kao pola čaše viskija utorkom - u redu je. Lijamov je kao 10 tekila petkom uveče".