Magazin

Kako su pečurke postale dizajnerski hit za 2023. godinu

Jedan od elemenata koji će predvoditi dizajn enterijera 2023. godine podseća na psihodelične dezene 70-tih, ali će imati i modernu, elegantnu interpretaciju
Kako su pečurke postale dizajnerski hit za 2023. godinu© freepik

Stručnjaci smatraju da je pretraga ove vrste dekoracija postepeno počela od 2020. godine, kada su ljudi bili inspirisani da preuređuju svoj dom. U potrazi za nečim drugačijim i pomalo duhovitim, stotine tekstura i oblika koje pečurke mogu imati, su postale željeni dezen. Zbog ovoga su sjajna inspiracija za dizajnere mnogih industrija, ali 2023. godine će preovladati i u enterijeru.

Ovaj trend nije samo za ljubitelje šarenih boja i krivih linija - gljive danas dobijaju novu, organsku verziju i unose prirodu u dom. Dobar su izbor za one koji ne mogu da potpuno preurede prostor, ali žele dodir živog sveta. Jedna lampa ili nekoliko jastuka u obliku pečuraka a mogu biti dovoljni. 

Više trendova je nastalo iz potreba za unošenjem prirodnih elemenata i materijala u dom, kao što je japandi. Možete kombinovati nekoliko stilova i uživati u harmoniji prirodnog i urbanog dizajna.

Gljivice su oduvek asocirale na fantastičan svet (poput one iz ''Alise u zemlji čuda'', na čijoj kapici stonoga puši nargilu), ali u isto vreme su veoma jednostavne, pročišćene i minimalističke forme. Ako želite da pokušate da ih inkorporirate u enterijer, predlažemo vam nekoliko opcija živahnih, ali i suptilnih varijanti.

image