Prva dama Francuske Brižit Makron će se pojaviti u novoj sezoni serije ''Emili u Parizu''

Prva dama Francuske Brižit Makron pojaviće se u seriji ''Emili u Parizu'', čija će nova, četvrta sezona biti emitovana sutra na striming platformi Netfliks. Ona će u kratkom pojavljivanju igrati samu sebe, a nosiće i sopstvenu odeću, budući da od ekipe serije nije dobila "posebna uputstva".

Producent Daren Star rekao je da prva dama Francuske "ima veliki talenat", a glumica Lili Kolins, koja tumači glavnu junakinju Emili, izjavila je da se ova ideja rodila pre dve godine, prenosi časopis El.

"Ideja (nam je pala na pamet) kada smo je Daren i ja sreli u Jelisejskoj palati 2022. godine. Ona je veliki obožavatelj serije i sa humorom je prihvatila kada smo je spominjali u prvoj sezoni'', rekla je Kolins.

To je drugi put da Makron glumi samu sebe na ekranu, a 2018. se pojavila u francuskoj humorističnoj seriji "Vestiaires'', piše Gardijan.

Ranije ove godine objavljeno je da je u produkciji šestodelni biografska serija od šest epizoda pod nazivom ''Brižit, slobodna žena''.

Druga polovina četvrte sezone Emily u Parizu biće objavljena u četvrtak na Netfliksu.

Od svog lansiranja 2020. godine, serija je privukla veliku publiku. Prva polovina četvrte sezone imala je skoro 20 miliona pregleda, a serija se konstantno nalazi na Netfliksovoj top 10 listi iako je često bila na meti kritika zbog apsurdnih priča i idealizovanog prikaza Pariza.

Serija je posebno kritikovana u Francuskoj zbog svog stereotipnog, "fantastičnog" prikaza života u gradu svetlosti, od beretki i uživanja u životu, do idealizovanih Instagram scena glavnog grada.