Magazin

Tom Kruz je odbio honorar za nastup na zatvaranju Olimpijskih igara - tražio samo jedno

Zvezda "Nemoguće misije" i "Top Gana", poznat po izvođenju vratolomija koje izvodi sam, tražio je posebnu nadoknadu za pojavljivanje na zatvaranju Olimpijskih igara u Parizu.
Tom Kruz je odbio honorar za nastup na zatvaranju Olimpijskih igara - tražio samo jednoGetty © Fabrizio Bensch- Pool

Kruz je bio uzbuđen što će skakati sa stadiona Stad de Frans, kako bi preuzeo zvaničnu olimpijsku zastavu od gradonačelnice Los Anđelesa Karen Bas i olimpijke Simon Bajls, izjavio je Kejsi Vaserman, predsedavajući Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Los Anđelesu 2028. godine.

Zatim se popeo na svoj motocikl, vozio ulicama Pariza da bi se ukrcao u avion u blizini Ajfelove kule. Onda se pojavio u Los Anđelesu, u unapred snimljenom segmentu, u kojem je padobranom skočio u oblast blizu holivudskog znaka.

"Shvatili smo da moramo da proizvedemo TV emisiju od 15 minuta uživo, pa sam angažovao onoga za koga mislim da je najbolja osoba na svetu da to uradi", rekao je Vaserman tokom nedavnog razgovora za javnost, prenosi Si-En-En.

Prema Vasermanu, Tom Kruz nije tražio novac za ovaj projekat - već je insistirao da sve vratolomije uradi sam, da to bude njegova "plata".  

Dodaje da su imali samo oko 4 sata da sve završe i nisu mislili da će stići. "Hteli su samo da ga snimimo kako predaje zastavu i to je to. Možda smo mogli uhvatiti i neke druge delove, a ostalo će biti samo kaskader, pomislili smo." Ali otprilike pet minuta nakon prezentacije projekta, Kruz je rekao: "Pristajem, ali samo ako ja sve mogu da radim."

"Završio je snimanje filma "Nemoguća misija" u 18 časova u Londonu, pa je ušao u avion. Sleteo je u Los Anđeles u 4 sata ujutru i snimio scenu u kojoj ulazi u vojni avion", priseća se Vaserman. "U Los Anđelesu je snimio dva iskakanja iz aviona. Prvi mu se nije dopao, pa je napravio drugi. Zatim je išao helikopterom od Palmdejla do holivudskog znaka, što se snimalo od 1 do 5, pa je helikopterom otišao nazad do aerodroma Berbank i odleteo nazad u London.

image