Magazin

Princeza koja je ostavila supruga preko Instagrama, kreirala parfem "Razvod"

Princeza iz Dubaija nedavno je obavestila supruga da se razvodi i to na društvenim mrežama, a izgleda da je tešku situaciju okrenula u svoju korist - kreirala je parfem koji se zove, ni manje ni više, nego "Razvod".
Princeza koja je ostavila supruga preko Instagrama, kreirala parfem "Razvod"© MART PRODUCTION/pexels

Slomljeno srce je teško zalečiti - besane noći, suze i nerviranja se tada čine beskonačnim, ali princeza Šeika Mahra bin Mohamed bin Rašid el Maktum je preuzela malo drugačije korake i teške dane pretočila u parfem koji je simbolično nazvan "Razvod".

Tačka na brak ali preko Instagrama

Mahra se udala u prošle godine za šeika Mana bin Mohamed Rašid bin Mana el Maktuma, a ove godine su dobili dete. Dospela u centar javnosti kada je julu ostavila supruga preko Instagrama:

"Dragi mužu, pošto si zauzet društvom, ovim putem proglašavam naš razvod", piše. Zatim nastavlja sa rečima:"Razvodim se od tebe, razvodim se od tebe i razvodim se od tebe. Čuvaj se. Tvoja bivša žena." Ono što je zanimljivo jeste da se ovde koristi islamska praksa poznata kao triple talaq, koja je zabranjena u mnogim zemljama, ali obično omogućava muževima da se brzo razvedu od svojih žena tako što kažu tri puta "razvodim se od tebe".

"Sigurno  miriše na slobodu"

Posle skoro dva meseca od ove objave, tridesetogodišnja princeza je predstavila parfem na Instagramu i brzo prikupila desetine hiljada lajkova i komentara u kojima je hvaljen poduhvat kao osnažujući.

"U 2024. žene ne plaču. Pokrećemo nove poslove", "Sigurno miriše na slobodu", pišu u komentarima. 

Mahra je ćerka vladara Dubaija i premijera Ujedinjenih Arapskih Emirata Mohameda bin Rašida el Maktuma i jedno je od 26 Muhamedove dece. Njena majka Zoe Grigorakos je Grkinja, a Mahra se navodi kao "moderniji član" njene porodice, navodi Tatler, a prenosi Njujork Post. 

image