Magazin

U kineskom zoološkom vrtu se pojavile neobične pande: Posetioci besni jer su prevareni

Zoološki vrt Šanvei u pokrajini Guandong godinama je uživao poverenje posetilaca, koji su u njega dolazili kako bi se divili velikom broju njegovih stanovnika. Ipak, jedna prevara poljuljala je stečeno poverenje, a vrt se našao na stubu srama.
U kineskom zoološkom vrtu se pojavile neobične pande: Posetioci besni jer su prevareni© Youtube / TODAY

Već danima svim društvenim mrežama kruže snimci koje su napravili posetioci zoološkog vrta u Kini, na kojima pande izgledaju vrlo neobično. I ne samo da tako izgledaju, već se i veoma čudno ponašaju. Slična situacija se već u Kini dogodila, i to ne tako davno, kada su posetioci izneli optužbe da su medvedi koji su u kavezima zapravo kostimirani ljudi.

Prevara veka: Jeste panda - nije panda

Prevara sa pandama otkrivena je potpuno slučajno, kada su nesrećne životinje, zatvorene u ograđenom prostoru zoološkog vrta, odjednom počele da dahću od vrućine poput pasa, a na kraju čak i zalajale. Video snimak sa ovim prizorom munjevitom brzinom je dospeo na Jutjbu platformu, a ubrzo se ispostavilo da su u pitanju i zaista psi rase čau-čau, koji su ofarbani tako da imaju šare koje su karakteristične za pande - crne kolutove oko očiju, uši i šape.

@thesun The visitor to the zoo in China demanded their money back when two 'pandas' in an enclosure bizarrely began barking #news#viraltiktok#viral_video#funnyvideo#hilarious#pet#dog#animal#zoo#crazymoments♬ original sound - The Sun

Zoološki vrt negira da je po sredi prevara: "Nikada nismo rekli da su ovo pande"

Posebno je zanimljiva reakcija predstavnika za odnose sa javnošću ovog zoološkog vrta, koji su u glas negirali da je po sredi bilo kakva prevara. Štaviše, oni su krivicu svalili na posetioce, navevši da su oni sami zaključili da su u pitanju pande. "To su psi-pande i oni su u ograđenom prostoru jer nemamo prave predstavnike ove vrste koje bismo mogli pokazati posetiocima", branili su se predstavnici zoo-vrta. "Nikada nismo rekli da su u ograđenom prostoru prave pande", dodali su oni i samo još više razbesneli posetioce.

Posetioci besni i traže novac za ulaznice nazad

Nakon što su otkrili skandaloznu prevaru, gosti ovog zoološkog vrta koji je, kako je navedeno, "dom za retke i egzotične životinje", zatražili su novac koji su dali za ulaznice nazad. Međutim, nisu ga dobili. Barem ne za sada. Zbog ovakvog načina poslovanja, vrt se našao na stubu srama i stekao veoma lošu reputaciju. Ljubitelji životinja oštro su osudili nehuman odnos prema psima, a neki čak i zatražili najstrožije kazne zbog okrutnosti koju ove životinje svakodnevno proživljavaju.

image