Mačka prevalila put od skoro 1.500 kilometara kako bi se vratila kući

Mačka koja se početkom juna izgubila u Nacionalnom parku Jeloustoun pronađena je na putu ka kući dva meseca kasnije, nakon što je prevalila čak skoro 1.500 kilometara od Vajominga do Kalifornije.

Mačka po imenu Rejnbou, što u prevodu sa engleskog jezika znači "duga", izgubila se čim je sa svojim vlasnicima 4. juna stigla na odredište svog prvog putovanja u prirodu. Potraga za njom trajala je puna četiri dana, ali bezuspešno. Nakon toga vlasnici su napustili Jeloustoun i krenuli dalje, preneo je Asošiejted Pres.

Znakovi kraj puta: Duga vlasnicima izgubljene mačke dala nadu da će se ona vratiti

"Kad smo u povratku u Salinas, grad u kome živimo, ulazili u pustinju Nevada, odjednom sam ugledala duplu dugu. Fotografisala sam je i pomislila da je to znak da će sa našom mačkom sve biti u redu", priseća se vlasnica mačke Suzan Angvijano.

I zaista, dva meseca kasnije, u avgustu, Angvijanovi su dobili poruku od kompanije koja proizvodi mikročipove da se njihova mačka nalazi u lokalnom Društvu za prevenciju surovog ponašanja prema životinjama (SPCA) u Rozvilu, u Kaliforniji.

Mačka je prešla skoro 1.500 kilometara

Ovaj grad udaljen je gotovo 1.500 kilometara od Jeloustouna u kome se Rejnbou izgubila, a samo 322 kilometra od njihove kuće u Salinasu. Žena koja je prva videla mačku kako tumara ulicama Rozvila hranila ju je i pojila sve dok je 3. avgusta nije uhvatila i odvela u lokalni SPCA. Već sutradan, Angvijanovi su se zaputili da preuzmu svoju ljubimicu.

"Verujem da je put prešla uglavnom pešice. Šape su joj u ranama. Izgubila je 40 odsto telesne težine, što je oko dva i po kilograma", rekla je Suzana Angvijano. Vlasnici i dalje ne znaju kako je njihova mačka Rejnbou uopšte stigla do Rozvila, ali veruju da je pokušala da se vrati kući. "Sada ćemo pored mikročipa koji ima morati da joj stavimo i geolokator", dodali su vlasnici.