Magazin

Fifti sent snima dokumentarac o Pi Didiju: "Upozoravao sam, niste mi verovali"

Reper Fifti sent, jedan od najvećih kritičara Šona Kombsa (Pi Didija), najavio je da radi na dokumentarnoj seriji o pravnim problemima kontroverznog hip-hop mogula koji je optužen za seksualno zlostavljanje, reket i trgovinu ljudima.
Fifti sent snima dokumentarac o Pi Didiju: "Upozoravao sam, niste mi verovali"Getty © John Nacion / Contributor

"Govorio sam vam sve vreme o ovim čudnim stvarima, ja ne idem na nikakve ruffy žurke. Niste mi verovali, ali kladio bih se da mi sada verujete" - ovako se oglasio reper i glumac Kertis Džejms Džekson Treći, poznatiji kao Fifti sent, na društvenim mrežama i potvrdio svoj dokumentarni projekat o Didiju koji će biti na Netfliksu. 

Aleksandrija Stejplton režira projekat, koji je trenutno u produkciji, navodi Varajeti.

"Ovo je priča sa značajnim uticajem. To je složen narativ koji se proteže decenijama, a ne samo u do sada viđenim naslovima ili klipovima. Ostajemo nepokolebljivi u našoj posvećenosti da damo glas onima bez glasa i da predstavimo autentične i nijansirane perspektive. Iako su optužbe uznemirujuće, pozivamo sve da upamte da priča Šona Kombsa nije cela priča o hip hopu i toj kulturi. Želimo da osiguramo da pojedinačne akcije ne zasenjuju širi doprinos kulture", rekli su Stejplton i Fifti sent u zajedničkoj izjavi.

Fifti sent je prvi put najavio svoje planove za dokumentarnu seriju u maju, što su neki u početku sumnjali da će biti zaista, s obzirom na njegovu istoriju "trolovanja" Kombsa na društvenim mrežama.

Već dugo imaju zaoštren odnos

Fifti sent je 2006. objavio pesmu The Bomb, koja je sadržala zvuke pucnjave i njegovu tvrdnju da Kombs zna ko je ubio Kristofera Volasa, repera poznatog kao The Notorious B.I.G., koji je bio i Kombsov štićenik i najbolji prijatelj.

Volas je ubijen u Los Anđelesu u martu 1997. godine dok je sa svojom ekipom, uključujući Kombsa, putovao u karavanu vozila. Kombs je bio u drugom vozilu u trenutku kada je Volas upucan. Niko nikada nije optužen za to ubistvo.

Takođe Fifti sent je repovao: "Pretpostavljam da ovo znači da neću biti pozvan na White Parties", osvrćući se na Didijeve zabave.

Fifti cent je takođe rekao da veruje da je Kombs povezan sa ubistvom repera Tupaka Šakura 1996. godine.

Didi je takve optužbe nazvao "besmislicom" u intervjuu iz 2016. godine. Preti mu doživotna zatvorska kazna ako bude osuđen po optužnici za udruživanje radi reketiranja, trgovinu ljudima radi seksualne eksploatacije i prevoz radi prostitucije. On se izjasnio da nije kriv, piše Si-En-En.

Takođe, podaci govore da je muzika Pi Didija zabeležila porast strimovanja od 18,3 odsto tokom nedelje hapšenja. 

Hapšenje je usledio nakon deset meseci u kojima su kružile glasine, izvodile policijske racije i gomilale optužbe o seksualnom zlostavljanju koje se dešavalo u okruženju i prisustvu repera. 

'Koms je decenijama fizički i seksualno zlostavljao žrtve. Koristio je ogromne resurse svoje kompanije da bi olakšao svoje zlostavljanje i prikrio svoje zločine. Jednostavno rečeno, on je serijski zlostavljač", rekla je pomoćnica američkog tužioca Emili Džonson pred sudom.

Pi Didi je trenutno u pritvoru, nakon što mu je drugi put odbijena kaucija od 50 miliona dolara.

image