"Kasni samo oko 50 godina" - posle skoro pola veka ženi stigao odgovor na prijavu za posao

"Uvek sam se pitala zašto nikad nisam dobila odgovor za prijavu. Sada znam zašto", rekla je žena iz Velike Britanije kada je posle 48 godina konačno saznala zašto nije dobila posao.

Tizi Hodson (70) iz Gedni Hila u Linkolnširu, nije mogla da veruje svojim očima kada je otvorila sanduče za poštu i otkrila da je njeno originalno pismo kojim se prijavila za posao kaskadera, poslato u januaru 1976. godine bilo izgubljeno u pošti svih ovih godina.

Ona je bila iznenađena i opisala je ovu situaciju kao "neverovatnu", a takođe je istakla da se pitala zašto nije nikad dobila odgovor.

"Kasni samo oko 50 godina"

Na vrhu pisma je rukom pisana beleška koja glasi: "Kasna isporuka preko 'Stajns Pošte'. Pronađeno iza police. Kasni samo oko 50 godina." Hodsonova ne zna ko je vratio pismo, niti kako je uopšte dospelo do nje.

Često se selila, nije joj jasno kako su je pronašli

"Misterija je kako su me pronašli kada sam se selila 50 puta, a čak četiri ili pet puta sam se selila zemlje. Znači mi što sam dobila nazad. Jasno se sećam da sam sedela u svom stanu u Londonu i kucala pismo. Svakog dana sam proveravala poštu, ali tamo nije bilo ničega i bila sam toliko razočarana jer sam zaista, zaista, želela da budem kaskader na motociklu", ispičala je, a piše Bi-Bi-Si.

Na sreću za gospođu Hodson, muk nakon njene prijave nije je odvratio od pokušaja da se zaposli na drugim poslovima. Preselila se u Afriku, radila kao ukrotitelj zmija i šaptač konjima, naučila da leti i postala akrobatski pilot i instruktor letenja.

Osvrćući se na pismo koje je poslala kada je tek počinjala, naglasila je: "Bila sam veoma oprezna da ne dozvolim ljudima koji su reklamirali kaskadera da znaju da sam žensko, jer sam mislila da neću imati šanse za dobijanje intervjua. Čak sam im rekla da mi ne smeta koliko ću kostiju slomiti pošto sam na to navikla".