Magazin

Lisa Mari Prisli držala telo svog sina u kući dva meseca pre sahrane

Pokojna ćerka pevača Elivsa Prislija, Lisa Mari Prisli bila je skrhana kada je njen sin, Bendžamin Kio, preminuo 2020 godine. Ona je držala je telo svog sina na ledu dva meseca pre nego što je organizovana sahrana, navedeno je u memoarima objavljenim nakon njene smrti.
Lisa Mari Prisli držala telo svog sina u kući dva meseca pre sahraneGetty © Michael Tran / Contributor

U memoarima From Here to the Great Unknown, pokojne Lise Mari, koje je završila njena ćerka Rajli Kio, otkriveno je da je svog sina držala prema njenim rečima, "u kući sa nama umesto da ga držim u mrtvačnici", prenosi Si-En-En. Rajli, koja je završila memoare, rekla je da je za njenu majku bilo važno da ima dovoljno vremena da se oprosti od sina, na isti način na koji je to uradila sa svojim ocem.

Prisli je u svojim memoarima navela da je njena kuća imala "zasebnu sobu" gde je držala svog sina na ledu, kojeg je nazvala Ben Ben, nakon što je umro.

"Ne postoji zakon u državi Kalifornija da nekoga morate odmah sahraniti. Pronašla sam vlasnicu pogrebnog preduzeća koja je veoma empatična. Rekla sam joj da mi je veoma značilo što je moj otac bio u kući nakon što je umro, jer sam mogla da provodim vreme, porazgovaram s njim", piše u memoarima. Dalje se navodi da je vlasnica pogrebnog preduzeća predložila da telo sina Lise Mari bude u kući".

Prisli je dalje objasnila da je soba u kojoj je čuvala njegovo telo morala da bude održavana na određenoj temperaturi. Napisala je da se osećala "srećnom što je postojao način da nastavi da ga na neki način roditeljski vodi, da malo odloži trenutak kako bi mogla da prihvati da ga sahrani zauvek".

Bendžamin je izvršio samoubistvo u 27. godini, ostavljajući majku "potpuno slomljenog srca i neutešnu", navodi se u izjavi koja je dostavljena medijima u to vreme.

Lisa Mari Prisli je bila jedino dete legendarnog pevača Elvisa Prislija i imala je devet godina kada je njen otac preminuo od srčanog udara. Ona je umrla u januaru 2023. od komplikacija koje su nastale usled operacije u 54. godini života. Lisa Mari, njen sin Ben su sahranjeni u Grejslendu, gde je sahranjen i Elvis.

image