Magazin

Makron: "Želim da se 'Emili u Parizu' vrati u Pariz! 'Emili u Parizu' u Rimu nema smisla

"Žestoko ćemo se boriti da se vrati", rekao je predsednik Francuske, kada je za javnost "obećao" da će učiniti sve što može da bi se glavna junakinja Netfliksove serije vratila u Pariz, umesto da ostane u Rimu, gde se zbog posla preselila u novoj sezoni.
Makron: "Želim da se 'Emili u Parizu' vrati u Pariz! 'Emili u Parizu' u Rimu nema smislaGetty © Matt Winkelmeyer

"Tražićemo od njih da ostane u Parizu! 'Emili u Parizu' u Rimu nema smisla", rekao je Makron za magazin "Varajeti", objašnjavajući kako nije zadovoljan što se glavna junakinja Emili, koju tumači glumica Lili Kolins, preselila u Rim, umesto da ostane u francuskoj prestonici.

Uspeh serije, koji je uzeo maha nakon što je počela da se emituje 2020. godine, bio je toliki da je Makronova supruga Brižit igrala ulogu u prošloj sezoni.

"Bio sam super ponosan, a ona je bila veoma srećna što je to uradila. To je bilo na samo nekoliko minuta, ali mislim da je to bio veoma dobar trenutak za nju", rekao je Makron povodom glume svoje supruge. Dodao je da smatra da je "Emili u Parizu" dobra za reputaciju Francuske i da je serija jedna pozitivna stvar, koja zemlju čini atraktivnom.

Kada je upitan da li bi se i on pojavio u jednoj od epizoda, odgovorio je da "nije dovoljno privlačan kao Brižit".

"Emili u Parizu" je serija koju već godinama prati ogroman broj ljudi, zahvaljujući idealizovanom i romantizovanom verzijom života u Parizu. Upečatljiva moda i "savršene" ulice grada su privukle ne samo obožavaoce, već i brojne kritike. Mnogi francuski mediji su zamerili što serija prikazuje grad u "lažno glamuroznom svetlu", ali uprkos tome, postala je svetski hit i uvek se nalazila na listi top 10 serijala na Netfliksu. 

"To je serija puna stereotipa, a ipak ne možemo da se nateramo da je potpuno mrzimo", rekao je francuski kulturni magazin "Telerama" kada je emisija prvi put emitovana, prenosi "Gardijan".

Što se tiče Emilinog prelaska u Rim, razlog je jednostavan:"Emili postaje veoma udobno u Parizu. Hteo sam da je bacim u neke nepoznate vode," rekao je za javnost tvorac serije Daren Star.

image