Gradonačelnik Rima odgovorio Makronu zbog serije "Emili u Parizu": "Emili je dobro u Rimu!"

"Dragi Emanuele Makron, ne brini - Emili se vrlo dobro oseća u Rimu!", poručio je Makronu gradonačelnik Rima Roberto Gualtijeri, nakon što je predsednik Francuske rekao da će se "žestoko boriti" da se glavna junakinja serije "Emili u Parizu" vrati u Pariz, umesto da ostane u Rimu, gde se preselila u poslednjoj sezoni.

Gradonačelnik Rima je dodao da se "srce ne može kontrolisati", i da treba pustiti Emili da izabere. U četvrtoj sezoni serije Amerikanka Emili Kuper, koju igra glumica Lili Kolins, preselila se iz Pariza u Rim zbog posla. Makron je u šali za magazin "Varajeti" poručio da će se boriti da obezbedi da se glavna junakinja Netfliksove hit serije "Emili u Parizu" vrati u francusku prestonicu nakon boravka u Rimu.

"Žestoko ćemo se boriti (da se vrati). I tražićemo od njih da ostanu u Parizu! 'Emili u Parizu' u Rimu nema smisla", rekao je Makron. Prema njegovom mišljenju, ova serija je donela veliki uspeh Parizu i čitavoj zemlji, a njegova supruga Brižit toliko zaljubljena u seriju da se čak pojavila u jednoj epizodi zbog čega je Makron, kako sam kaže, "bio veoma ponosan".

U intervjuu za rimsko izdanje magazina "Holivud riporter", gradonačelnik Rima je upozorio francuskog predsednika da se ne meša u produkcijske planove Netfliksa. Gualtijeri je dodao da je o Makronovim komentarima razgovarao i sa gradonačelnicom Pariza An Idalgo, i da su se oboje smejali tome. "Mi vidimo da se Emili seli u Rim, što je potvrda da naš grad postaje sve važniji, i sasvim smo opušteni zbog odluka produkcije Netfliksa. Oni znaju šta rade", poručio je Gualtijeri, dodajući da bi i Makron trebalo samo da se opusti.

Gradonačelnik je rekao i da pretpostavlja da postoje naka hitnija pitanja za francuskog predsednika, navodeći ratove koji se trenutno vode u svetu, uragan koji je pogodio Ameriku a koji je povezan sa klimatskim promenama, kao i nekoliko drugih državnih pitanja u Evropi, a koja su važnija od Emili, prenosi "Holivud riporter".