Preminuo Lijam Pejn, bivši pevač benda One Direction

Britanski muzičar pronađen je mrtav ispred hotela u Buenos Ajresu nakon što je pao sa trećeg sprata

Lijam Pejn, bivši član boj benda One Direction (Uan dajrekšn) preminuo je u 31. godini nakon što je pao sa trećeg sprata hotela u Buenos Ajresu, potvrdila je policija.

"Lijam Džejms Pejn, kompozitor i gitarista, bivši član grupe One Direction, preminuo je danas nakon pada sa trećeg sprata hotela u Palermu", saopštila je policija Buenos Ajresa.

Alberto Krešenti, šef državnog sistema hitne medicinske pomoći, rekao je argentinskom TV kanalu "Todo notisijas" da je Pejn pao u unutrašnje dvorište hotela.

"Nekoliko minuta kasnije stigla je ekipa hitne pomoći i potvrdila smrt ovog čoveka za koga smo kasnije saznali da je iz jedne muzičke grupe. Pretrpeo je povrede koje nije bilo moguće preživeti. Nije bilo načina da se bilo šta uradi", rekao je Krešenti.

Krešenti je rekao da vlasti istražuju okolnosti Pejnove smrti i da će biti sprovedena autopsija.

Policija je saopštila i da je otišla u hotel nakon što je obaveštena o "agresivnom čoveku koji bi mogao biti pod dejstvom droge i alkohola", navodi Rojters. Menadžer hotela je rekao da je čuo glasnu buku iza hotela, a kada je policija stigla, ustanovila je da je muškarac pao preko balkona u svojoj sobi, navodi se u saopštenju.

Pejn je bio u Argentini zajedno sa svojim bivšim kolegom iz benda Najlom Horanom, koji je 2. oktobra nastupio u gradskoj "Movistar" areni. Pejn je viđen kako pleše i peva zajedno sa Horanovim fanovima na koncertu.