Magazin

Šta se dogodilo pre pada Lijama Pejna sa balkona hotela: Sumnjive okolnosti smrti, kaže tužilac

Argentinski tužioci danas su izjavili da su okolnosti smrti britanskog pevača i bivšeg člana benda "One Direction" Lijama Pejna, nakon pada sa trećeg sprata hotela, ''sumnjive'' zato što postoji mogućnost da je muzičar bio pod uticajem narkotika i alkohola.
Šta se dogodilo pre pada Lijama Pejna sa balkona hotela: Sumnjive okolnosti smrti, kaže tužilac© Tanjug/via AP/ Vianney Le Caer

Policija Buenos Ajresa saopštila je da je zatekla Pejnovu hotelsku sobu "u potpunom neredu" a da su "razni predmeti polomljeni", prenosi agencija AP.

Pronašli su pakete klonazepama, depresora centralnog nervnog sistema, i energetske suplemente, kao i druge lekove u hotelskoj sobi.

Forenzički timovi su izvestili da su flaša viskija, upaljač i mobilni telefon nađeni u unutrašnjem dvorištu gde je pronađeno i Pejnovo telo.

Kancelarija argentinskog javnog tužioca saopštila je da je obdukcija pokazala unutrašnje krvarenje i 25 traumatskih povreda po celom Pejnovom telu, uključujući lobanju, udove i stomak, u skladu sa padom. Rečeno je da su te povrede bile dovoljne da prouzrokuju Pejnovu smrt.

Nema naznaka da je treća strana umešana, ali su tužioci opisali Pejnov slučaj kao "sumnjiv", navodeći verovatnoću da je uzimao alkohol i drogu.

Nedostatak odbrambenih povreda na Pejnovim rukama ukazuje na to da "nije zauzeo refleksivno držanje da bi se zaštitio i da je mogao pasti u stanje polu ili potpune nesvesti", rekao je javni tužilac.

Kako se dodaje u saopštenju, dokazi prikupljeni sa lica mesta pokazuju da je Pejn "prolazio kroz nekakvu epizodu zloupotrebe supstanci", kao i da je najverovatnije bio sam u prostoriji.

Medicinski istražitelji su naveli da su Pejnov uzrok smrti bile "višestruke traume" i "unutrašnje i spoljašnje krvarenje" i zatražili toksikološke testove.
Vlasti su saopštile da su uzele izjave od troje zaposlenih u hotelu i dve žene koje su posetile Pejna u njegovoj hotelskoj sobi nekoliko sati pre pada u pokušaju da rekonstruišu Pejnove poslednje trenutke.

Argentinska policija je prethodno saopštila da je Pejn "skočio sa balkona svoje sobe", ne objašnjavajući kako su došli do tog zaključka niti da li je skok bio nameran.

Pevač je premino u sredu u 17 časova po lokalnom vremenu, a policija istražuje okolnosti pada, navodi se u saopštenju. Pejnovo telo policija je pronašla u dvorištu nakon što su se odazvali na poziv da se u hotelu nalazi "agresivan muškarac koji bi mogao da bude pod uticajem psihoaktivnih supstanci", prenosi Skaj njuz.

Menadžer hotela je rekao da je čuo glasnu buku iza hotela, a kada je policija stigla, ustanovila je da je muškarac pao preko balkona u svojoj sobi, navodi se u saopštenju, prenosi Gardijan.

Kako navodi Bi-Bi-Si, pevač je samo nekoliko sati pre smrti objavio sliku na Snepčetu uz opis: Prelep dan u Argentini.

Nakon objave vesti o smrti Lijama Pejna, obožavaoci su počeli da se okupljaju ispred hotela u Buenos Ajresu, a poštu mu odaju i fanovi širom sveta putem društvenih mreža.

Lijam Pejn je rođen u engleskom gradu Vulverhemptonu 1993. godine, a muzičku karijeru je započeo u britanskom talent-šou programu Iks faktor kada je oformljena grupa "One Direction".

Bend, koji su osim njega činili Hari Stajls, Nijal Horan, Luis Tomlinson i Zejn Malik, za vreme aktivnog perioda od 2010. do 2016. godine je doživeo popularnost širom sveta i bio jedan od najpoznatijih pop bendova mlađe generacije.

Nakon pauze koju su proglasili 2016. godine, članovi benda otpočeli su solo karijere.

Lijam Pejn je u nastavku karijere objavio jedan studijski album, dva mini-albuma, 14 singlova i devet video-spotova.

Nekoliko godina je bio u vezi sa britanskom pevačicom Šeril Kol sa kojom je 2017. godine dobio sina.

image