On je snažna ličnost i može biti veoma glasan i grub sudeći prema rijalitijima u kojima je učestvovao. Ali, šef Gordon Remzi je ipak više od bučne televizijske zvezde, on nije samo vlasnik bojnih ugostiteljskih objekata, nego su njegovi restorani dostigli neverovatnih 17 Mišelinovih zvezda.
Veoma impresivna cifra dokazuje da je vrhunski majstor svog zanata, te su sve njegove sugestije i saveti uvek dobro prihvaćeni, a nedavno je odgovorio na pitanje šta treba izbegavati kada večeramo napolju, u restoranima. Tačnije, otkrio je da on obično propušta supu dana, nagoveštavajući da bi to mogao biti samo trik iz kuhinje da se iskoriste ostaci ili neprodate stvari iz prethodnih dana.
"Pitajte koja je jučerašnja supa dana bila pre nego što se odlučite za današnji specijalitet. Moguće je da je to sada supa meseca", rekao je. Remzi takođe preporučuje da iskoristimo znanje konobara kako bismo otkrili najbolja jela u ponudi: "Iako zavisi od samog restorana, kelneri obično probaju većinu jela na meniju i mogu vam dati uvid u ono što je kuvar dodao i koje namirnice dolazi od lokalnog stanovništva", kaže za Town and Country.
Na šta još treba obratiti pažnju
Osim toga, proslavljeni kuvar je istakao uobičajene znakove za uzbunu u restoranima, sugerišući oprez prema objektima koji u svojim opisima pokazuju preterano hvalisanje sa izrazima kao što su "najbolji na svetu", "poznati" ili "najbolji u zemlji", prenosi Miror.
Naglašava da gosti u restoranima budu oprezni sa nesrazmerno velikim brojem specijaliteta na meniju, jer oni možda nisu ono za šta se predstavljaju.
Ko je Gordon Remzi
Čuveni šef je rođen u Škotskoj i iako mu je namera bila da postane fudbaler, povreda ga je sprečila u tome. Umesto sportske karijere, iskustva je sticao u kuhinji, a jedan od njegovih mentora je bio čuveni Marko Pjer Vajt.
Gordon je tokom svoje karijere zaslužan za 17 Mišelinovih zvezda, ali trenutno drži 7 zvezda u svojim restoranima. Njegov najpoznatiji restoran, Restaurant Gordon Ramsay u Londonu, nosi prestižne tri Mišelinove zvezde od 2001. godine bez prekida i to je ogromno postignuće u svetu gastronomije.
Remzijeva televizijska pojava je veoma upečatljiva i definisana je vatrenim temperamentom, agresivnim ponašanjem, striktnim držanjem i čestom upotrebom psovki, dok daje grube i kritičke komentare.