Magazin

Bundeva sa leblebijama

Uvrstite bundevu na vašu trpezu tokom tmurnih zimskih dana, jer ovo ukusno i zdravo povrće "greje dušu".
Bundeva sa leblebijamaAP

Količina pripremljene hrane dovoljna je za 4-6 osoba.

Priprema sastojaka - 10 minuta.

Vreme kuvanja - 25 minuta.

Za ovo jelo pripremite:

1 kašiku ulja,

2 sitno iseckani luk,

2 zelene paprike, očišćene od semenki, isečene na veće komade,

1 crvena paprika, očišćena od semenki i isečena na manje komadiće,

3 veće stabljike limunove trave,

6 mahuna kardamona,

3 kašike kari paste,

1 kašika semenki slačice,

1 veći komad bundeve, očišćen i isečen na komade,

400 mililitara kokosovog mleka,

400 grama kuvanih leblebija,

2 limete,

2 šake lista nane.

Način pripreme:

U velikom tiganju, na srednjoj temperaturi, propržite luk. Nakon 5 minuta dodajte paprike, limunovu travu, kardamon, kari pastu i semenke slačice.

Izblendajte bundevu, pa joj dodajte kokosovo mleko. Sve sjedinite u tiganju i blago mešajte do vrenja. Dodajte leblebije i nastavite da kuvate još 15 minuta, sve dok bundeva ne omekša. Iscedite 1 limetu u jelo.

Dekorišite jelo tankim kriškama limete i listovima nane.

Prijatno!

image