Ovo su najgora jela na svetu i samo su za hrabre

Hrana je nazaobilazni faktor svakog putovanja i zahvaljujući ukusnim zalogajima upoznajemo se sa raznim kulturama. Ipak, ima i onih jela koje mnogi zaobilaze, jer ne samo da nisu primamljiva, već ih je čuvni gastro portal Tejst Atlas uvrstio u najgora jela na svetu. Zaista, svaka čast ako ste neke probali.

Kada govorimo o jelima, ukusi se razlikuju širom sveta, ali neka hrana ima lošu reputaciju zbog svog neobičnog izgleda, mirisa ili ukusa. Možda su vrsni specijaliteti, ali drugima predstavljaju pravi izazov za nepce.

U nastavku pročitajte kojih pet jela se smatraju najgorim i izazivaju šok kod ljudi.

5. Jellied eels

Tradicionalna ulična hrana istočnog Londona datira iz 18. veka i prvobitno je to bio jeftin i lak način da se napravi dobro jelo, sa dosta domaćih jegulja koje su bile lako dostupne u reci Temzi. Jegulje se seckaju, kuvaju oko pola sata u začinskom bilju, pa kad se ohlade - tada bi riba proizvela svoj želatin, a na isečenim komadićima bi se formirao mekan, providan žele. Tekstura želea je delikatna i mekana, a iako će neki reći da je neprijatna, njihov ukus je jedinstven - blag, slan, poput ukiseljene haringe, ali bez neobičnog "ribljeg" mirisa. Obično ih prate beli biber i sirće kako bi se dodatno naglasili ukusi.

4. Angulas a la cazuela

Tradicionalno špansko jelo se priprema od mladih jegulja (angulas), kuvanih u posudi (cazuela), obično od gline. Ovaj delikates se često servira sa maslinovim uljem, belim lukom i ljutom paprikom, što mu daje jedinstven i aromatičan ukus.

3. Calskrove

Ovaj obrok je izum restorana Tre Kronor iz Švedske. Sastoji se od pice i hamburgera (zajedno sa hlebom, prelivima i prelivom) i pomfritom. Kalorijsko jelo prvobitno je izmišljeno za ljude koji nisu mogli da odluče da li da uzmu picu ili hamburger nakon obilnih pića tokom izlaska.

2. Bocadillo de sardinas

Jednostavan sedvič dolazi iz Španije - pravi se obično samo od bageta i sardina, a mogu se dodati i paprika, paradajz, zelena salata, luk, avokado, senf, jogurt sos, pečurke, dinstano povrće i maslinovo ulje.

1. Blodpalt

Jelo je povezano sa severnim delovima Švedske i finskom Laponijom, a podrazumeva knedle od ražanog ili ječmenog brašna i životinjske krvi. Iako se nekada pripremalo sa krvlju irvasa, danas postoje brojne regionalne varijacije koje koriste krv različitih životinja, razne začine, a ponekad i pire od krompira. Prema korisnicima Tejst Atlasa knedle su ocenjene kao najgore jelo, sa ocenom 1,6.